Leses nå
Sommerlig lansering fra Glashütte Original

Sommerlig lansering fra Glashütte Original

  • Seventies Chronograph Panorama Date i to nye friske farger.
  • Kun 100 eksemplarer av hver med pris fra rundt 145.000 kroner.

Sterke farger på tallskivene har for alvor gjort sin gjeninntreden de seneste årene. Mange vil peke på Rolex og deres nyeste generasjon Oyster Perpetual som en aldri så liten katalysator for trendens tilbakekomst – og det er nok ikke helt fjernt fra virkeligheten.

Sist i rekken over fargeglade klokker lanserer nå Glashütte Original sin populære Seventies Chronograph Panorama Date i to nye farger. Med tilnavnet «Disco Blue» og «Vibing Orange» er det åpenbart at nylanseringene forsøker å fange noen av 70-tallets sommervibber, med blikket rettet mot solnedganger, svømmebasseng og eksotiske cocktails med og uten paraply.

Spoler vi et halvår tilbake var Seventies Chronograph Panorama Date kun tilgjengelig med en mørkeblå og tradisjonell solstrålemønstret skive, etter at tidligere utgaver med blant annet hvit og grå farge var ute av produksjon. Den vakre blå fikk imidlertid nylig selskap av en mørk grønn og gradert variant med tilnavnet «Fab Green», som begge nå er å finne som en del av standardkolleksjonen.

De to nyhetene som nå avdukes er av det mer sjeldne slaget, og kommer i et begrenset opplag på kun 100 eksemplarer av hver. Utover de friske fargene er imidlertid oppskriften identisk med hyllevariantene. Det er dog ikke til forkleinelse for noen, da modellen byr på en rekke fine detaljer på både inn- og utside.

Fortsatt er både den 40 x 40 millimeter store kassen og lenken produsert i rustfritt stål, med en rikholdig tallskive for dato, gangreserve og kronografvisninger. Vanntettheten er oppgitt til 100 meter og muligheten for bytte mellom lenke og gummirem (som leveres med foldespenne) sikrer muligheten for å ta den firkantede 70-tallsinspirerte kronografen med på sporty aktiviteter, enten det er i skjærgården eller med ungene på Tusenfryd.

Glashütte Originals «Disco Blue» er ikke helt ulik den populære «Tiffany Blue».

I likhet med mange andre merker fra landsbyen Glashütte, finner vi det kanskje sterkeste kortet på innsiden av kassen. Her finner man selskapets egenproduserte – og vakkert dekorerte – Calibre 37-02. Det byr ikke bare på et pent ytre, men følger opp med 70 timers gangreserve, balansefjær i silisium og flyback-funksjon på kronografen – for å nevne det viktigste.

Av ukjent og uforståelige grunn har ikke Glashütte Original vedlagt noen bilder av det mekaniske hjertet, men vit at det er synlig gjennom safirglasset i baklokket.

De to spesialutgavene opplyses å være tilgjengelig fra i dag og veiledende pris oppgis å starte fra 14.200 euro.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!