Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Sjöö Sandström introduserer Royal Steel Classic Annual Edition 19

Sjöö Sandström introduserer Royal Steel Classic Annual Edition 19

Jon Henrik Haraldsen

Svenskene avslutter året med en grønn spesialmodell i 86 eksemplarer.

Royal Steel kan med rette sies å utgjøre selve ryggraden i Sjöö Sandström. Modellen ble introdusert i 1993, og har siden den gang vokst til å bli en full kolleksjon av klassisk elegante sportsklokker. Mens Rolex har Oyster Perpetual, har Sjöö Sandström Royal Steel.

Royal Steel Classic Annual Edition 19 er en ny spesialutgave med skogsgrønn urskive. Over årene har Royal Steel vært gjenstand for en viss videreforedling, men det karakteristiske grunndesignet er fortsatt inntakt – også i spesialutgaven. Mest iøynefallende er bezelet med tre bånd, og den alternative plasseringen av kronen kl. 2 på kassen. Også området ved remfestene har en uvanlig fasong, med avrundede hjørner.

Sjöö Sandström Royal Steel Classic Annual Edition 19. (Foto: Sjöö Sandström)

Utover standardmodellen har Annual Edition et spesielt dekorert baklokk, og urskiven har fått noen små justeringer, hvor det mest fremtredende er tallenes stil og formen på datovinduet. Klokken vil kun bli tilgjengelig i 86 eksemplarer, og hver og en vil leveres i en spesiell håndlaget boks av svensk bjørk.

Såvidt vi forstår er tanken å starte en ny tradisjon med årlige spesialutgaver. Ideen er ikke uprøvd, og lignende konsepter har vi sett fra merker som Meistersinger til Glashütte Original. I Sjöö Sandström sitt tilfelle er antallet satt til forholdsvis edruelige 86 eksemplarer, som for øvrig er en referanse til året merket ble grunnlagt (1986).

Ved å holde antallet såpass lavt sikres også en viss eksklusivitet for eierne. En slik eksklusivitet bør nok imidlertid anses som en bonus, snarere enn noen hovedmotivasjon bak et kjøp. For det er muligheten til å kunne kjøpe noe spesielt – uten at merket forplikter seg til å ha varianten i den faste kolleksjonen – som kanskje er det mest geniale med slike spesialmodeller.

Mer informasjon om Royal Steel Classic Annual Edition 19 er tilgjengelig på sjoosandstrom.se.

Gravert baklokk unikt for modellen. (Foto: Sjöö Sandström)

Fakta og pris

Modell: Royal Steel Classic Annual Edition 19
Diameter: 41 mm
Materiale: Rustfritt stål
Vannresistens: 10 ATM (100 m)

Urverk: SS G7 (produsert av Soprod)
Type: Mekanisk, selvopptrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder og dato
Frekvens: 28.800 vph (4 Hz)
Gangreserve: 42 timer

Lenke: Rustfritt stål

Veiledende pris: 25.800 SEK
Tilgjengelighet: 86 eksemplarer

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!