Leses nå
Baume & Mercier Clifton Baumatic Perpetual Calendar

Baume & Mercier Clifton Baumatic Perpetual Calendar

Baume & Mercier slår på stortrommen med en ny toppmodell.

En av fjorårets beste lanseringer, kom fra et litt overraskende hold. Baume & Merciers Clifton Baumatic imponerte stort med et stilig design, høy opplevd kvalitet, og en overkommelig pris. For ikke å glemme det nye og svært ambisiøse urverket «Baumatic», som blir produsert i samarbeid med ValFleurier (se vår omfattende test av klokken her).

For 2019 lanserer Baume & Mercier en ny toppmodell med evighetskalender. Ikke overraskende bygger klokken på det nye Baumatic-kaliberet, som for anledningen er kombinert med en evighetskalender-modul fra Dubois-Dépraz. Dermed byr Clifton Baumatic Perpetual Calendar på visning av dato, ukedag, måned, og månefase, samtidig som funksjonen tar hensyn til både 30- og 31-dagers måneder, februar, samt skuddår.

Selv om Baume & Mercier ikke akkurat er mest kjent for å levere kompliserte klokker i denne prisklassen, er ikke Clifton Baumatic Perpetual Calendar noen ekstrem abnormalitet. Bare de siste fem årene har vi sett evighetskalender (2016), minute repeater (2015), tourbillon (2014), og annet snacks fra merket. Baume & Mercier bør på ingen måte undervurderes.

I teorien trenger Clifton Baumatic Perpetual Calendar kun en justering den 1. mars 2100 (ikke et skuddår i den gregorianske kalenderen), men service kreves naturligvis før den tid. Urverket har imidlertid et lenger anbefalt serviceintervall enn tradisjonelle mekaniske verk, og Baume & Mercier skriver svart på hvitt at klokken kun trenger service hvert syvende år.


ANNONSE


Kassen i massivt rødt gull måler riktige 42 mm i diamter, og er med sin 12,4 mm tykkelse temmelig slank – i alle fall med den modulære komplikasjonen tatt i betraktning. Tallskiven byr på en varm hvit porselensfinisj, som er i tråd med den nye Clifton Baumatic-kolleksjonen vi ble kjent med i fjor.

Spesifikasjoner:

  • Modell: Baume & Mercier Clifton Baumatic Perpetual Calendar.
  • Det ytre: Kasse i rødt gull, 42 mm diameter, 12,4 mm tykkelse – safirglass i front og baklokk – hvit tallskive med porselensfinisj – svart alligatorrem med spenne i rødt gull.
  • Det indre: Baumatic BM13-1975AC-1, Baumatic base med Dubois-Dépraz 55102 kalendermodul – timer, minutter, sekunder, evighetskalender (ukedag, måned, månefase) – 5 dager gangreserve – 28.800 vph (4 Hertz).
  • Pris: 225.580 kroner – forventes tilgjengelig i april.ANNONSE