Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Seiko Presage Urushi Byakudan-nuri L.E.

Seiko Presage Urushi Byakudan-nuri L.E.

– Japansk mikromekanikk, tradisjonelt håndverk, og en fascinasjon for månen.

Nyheten i Seikos Presage-kolleksjon henter igjen inspirasjon fra Japans store fascinasjon for månen. Etterfulgt av suksessen med Presage Blue Enamel med dyp blåfarget emalje-klokkeskive inspirert av nattehimmelen, bruker den nye Presage limited edition en av de mest avanserte lakkteknikker av dem alle: Byakudan-nuri, som sammen med Urushi-teknikk skaper en effekt av himmelen og månen, rett før soloppgang.

Seiko Presage Urushi Byakudan-nuri Limited Edition (SPB085).

Byakudan-nuri er en teknikk som har blitt brukt i århundrer for å dekorere Urushi-lakk, og for det komplekse håndverket den innebærer. I historisk sammenheng har teknikken vært eksklusiv for objekter av høy status, som templer, helligdommer, og rustninger som ble laget for Shogun krigsherrer.

Tallskivene er produsert via en kombinasjon av tre ulike tradisjonsrike teknikker. Først ut er Urushi-teknikken med sort lakk, malt for hånd. Deretter er det brukt en såkalt Maki-e-teknikk for å lage effekten til månen. Prosessen avsluttes av Byakudan-nuri-teknikken, som igjen bruker Urushi-lakk, og et pulver laget for månens shimmer-effekt, kontrast, og tekstur. Hver tallskive tar i praksis flere uker å ferdigstille.

Seiko kaliber 6R21.

Tallskivens kvalitet gjenspeiles i klokkens kasse, urverk og helhet. Klokken byr på et kurvet safirglass i front, og et baklokk med vindu inn til Seikos egenproduserte kaliber 6R. Likevel er klokken vannresistent til 100 meter.

Hver klokke leveres i et spesielt etui av paulownia.

Presage Urushi Byakudan-nuri Limited Edition er tilgjengelig fra tidlig desember, hos utvalgte Seiko-forhandlere. Klokken har et opplag på 2.000, hvor hvert eksemplar kommer med et unikt serienummer, og leveres i et spesialdesignet etui. Veiledende pris er 27.950 kroner.