Leses nå
Seiko lanserer Seiko 5 Sports GMT

Seiko lanserer Seiko 5 Sports GMT

  • Seiko 5 Sports-kolleksjonen utvides med GMT-funksjon.
  • Tilgjengelig fra juli med en pris rundt 5.000 kroner.

Selv om det fortsatt føles ganske ferskt, nærmer det seg tre fulle år siden Seiko lanserte den nye generasjonen innstegsmodeller i form av Seiko 5 Sports. En serie klokker som videreførte mye av arven fra velkjente SKX – med et samtidig mål å tiltrekke seg en ny generasjon kjøpere.

Seiko 5 Sports har utvilsomt vist seg å bli en populær kolleksjon, som nå resulterer i at det japanske merket velger å utvide med muligheten for å vise flere tidssoner. Og med GMT-visning seiler serien opp som et kanskje enda sterkere entusiastalternativ enn tidligere.

Som forventet følges grunnoppskriften fra eksisterende søsken i Seiko 5 Sports-kolleksjonen. Det betyr en 42,5 millimeter stor urkasse som kun vokser 0,1 millimeter i høyden med nytt urverk på innsiden. Urverket, 4R34, bygger på den velkjente 4R-plattformen og totalhøyden på kassen er nå oppgitt til 13,6 millimeter.

Ved lansering kommer Seiko 5 Sports GMT med henholdsvis sort skive og sort/grå bezelring, blå skive og sort/blå bezelring eller oransje skive med sort/grå bezelring. Alle utgavene har i tillegg GMT-viseren i kontrastfarge mot tallskivens fargepalett, og en generøs mengde Lumibrite sikrer god lesbarhet også i mørke omgivelser.


ANNONSE


Seiko 5 Sports GMT SSK003.

Seriens likhet med nevnte SKX videreføres både i kasse og i den nyeste typen av Seikos jubilee-lenke. Den byr på polerte midtledd som reflekterer de polerte sidene på urkassen.

Øvrige designelementer og spesifikasjoner er i hovedsak uendret fra standardmodellen. Det betyr 100 meter vannresistens og en krone plassert klokken fire. Både glasset over tallskiven, i kassens baklokk og i bezelinnlegget er produsert i Seikos eget Hardlex.

En Seiko 5 Sports for globetrotteren.

I følge importøren skal modellene bli tilgjengelige i Norge fra juli, og veiledende pris er satt til 4.998 kroner for alle variantene.


ANNONSE