Leses nå
Seiko lanserer Seiko 5 Sports GMT

Seiko lanserer Seiko 5 Sports GMT

  • Seiko 5 Sports-kolleksjonen utvides med GMT-funksjon.
  • Tilgjengelig fra juli med en pris rundt 5.000 kroner.

Selv om det fortsatt føles ganske ferskt, nærmer det seg tre fulle år siden Seiko lanserte den nye generasjonen innstegsmodeller i form av Seiko 5 Sports. En serie klokker som videreførte mye av arven fra velkjente SKX – med et samtidig mål å tiltrekke seg en ny generasjon kjøpere.

Seiko 5 Sports har utvilsomt vist seg å bli en populær kolleksjon, som nå resulterer i at det japanske merket velger å utvide med muligheten for å vise flere tidssoner. Og med GMT-visning seiler serien opp som et kanskje enda sterkere entusiastalternativ enn tidligere.

Som forventet følges grunnoppskriften fra eksisterende søsken i Seiko 5 Sports-kolleksjonen. Det betyr en 42,5 millimeter stor urkasse som kun vokser 0,1 millimeter i høyden med nytt urverk på innsiden. Urverket, 4R34, bygger på den velkjente 4R-plattformen og totalhøyden på kassen er nå oppgitt til 13,6 millimeter.

Ved lansering kommer Seiko 5 Sports GMT med henholdsvis sort skive og sort/grå bezelring, blå skive og sort/blå bezelring eller oransje skive med sort/grå bezelring. Alle utgavene har i tillegg GMT-viseren i kontrastfarge mot tallskivens fargepalett, og en generøs mengde Lumibrite sikrer god lesbarhet også i mørke omgivelser.

Seiko 5 Sports GMT SSK003.

Seriens likhet med nevnte SKX videreføres både i kasse og i den nyeste typen av Seikos jubilee-lenke. Den byr på polerte midtledd som reflekterer de polerte sidene på urkassen.

Øvrige designelementer og spesifikasjoner er i hovedsak uendret fra standardmodellen. Det betyr 100 meter vannresistens og en krone plassert klokken fire. Både glasset over tallskiven, i kassens baklokk og i bezelinnlegget er produsert i Seikos eget Hardlex.

En Seiko 5 Sports for globetrotteren.

I følge importøren skal modellene bli tilgjengelige i Norge fra juli, og veiledende pris er satt til 4.998 kroner for alle variantene.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!