Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Seiko lanserer Presage med Spring Drive

Seiko lanserer Presage med Spring Drive

Jon Henrik Haraldsen

Grand Seiko-teknologien har funnet veien til Presage.

Vi har hatt en mistanke om at det ville skje, og stilte til og med spørsmålet direkte til «rett person» i sommer (les intervjuet med Seikos Shotario Horie her). I et gledelige men ikke altfor uventet trekk, presenterer Seiko nå to nye Presage-modellene med Spring Drive-urverk. Dette er første gang Seikos mekaniske urverk med kvarts-basert regulerende organ finner veien til Presage-kolleksjonen.

Seiko Presage Prestige Line Enamel Dial Spring Drive omfatter referansene SNR037 og SNR039. Begge utgavene kommer med en 40 mm kasse av rustfritt stål, og er fargemessig inverterte varianter av hverandre. Urskivene i henholdsvis hvit eller svar emalje, er designet i ånden til den japanske industridesigneren Riki Watanabe, som Seiko har samarbeidet med ved en rekke tidligere anledninger. Watanabe døde imidlertid i 2013, så Seiko gikk derfor til en av hans mangeårige kollegaer og venner, som i følge Seiko «…to whom he had entrusted the design direction of his work».

SNR037 (venstre) og SNR039. (Foto: Seiko Watch Corporation)

Japansk identitet og håndverk har vært helt sentralt for Presage-kolleksjonen siden introduksjonen i 2016. Watanabes filosofi om tidløshet og fokus på detaljer fremkommer tydelig i den minimalistiske skiven, som er strippet for unødvendig dekorasjon. Selve produksjonen er er utført av mesterhåndverkeren Mitsuru Yukosawa og hans kollegaer, og har i følge Seiko fått en spesiell og krevende overflatebehandling, som gir en unik glans og varme.

Bak urskiven jobber Seikos Spring Drive kaliber 5R65, som vi senest stiftet bekjentskap med under Baselworld i den nye Prospex LX-kolleksjonen. Urverket skal ha en presisjon på rundt +/- 1 sekund per dag, og en gangreserve på 72 timer. Sistnevnte vises for øvrig tydelig via en egen indikator på skiven.

Spring Drive kaliber 5R65. (Foto: Seiko Watch Corporation)

På samme måte som Prospex LX representerte et betydelig prishopp innen Prospex-kolleksjonen, er dette også tilfellet for Presage Prestige Line. Modellene har fått en veiledende pris på 4.650 euro, som trolig betyr en norsk listepris noe sør for 50.000 kroner. Det er klokkene sikkert verdt, men er likevel et interessant skritt videre for en kolleksjon som tidligere høstet mye begeistring for å tilby mye klokke i en tilgjengelig prisklasse.

Mer informasjon om de nye Presage-referansene er tilgjengelig på seikowatches.com.

Spesifikasjoner:

  • Modell: Seiko Presage Prestige Line Enamel Dial Spring Drive – SNR037 (hvit), SNR039 (svart).
  • Det ytre: Kasse i rustfritt stål – 40 mm diameter, 13,1 mm tykkelse – safirglass i front og baklokk – emaljert urskive – vannresistent 100 meter – magnetisk resistent 4,800 A/m – cordovan lærrem med foldespenne.
  • Det indre: Seiko Spring Drive kaliber 5R65, egenprodusert – selvopptrekkende, 72 timer gangreserve – avvik +/- 1 sekund per dag, +/- 15 sekunder per måned.
  • Pris: 4.650 euro – ventes i oktober.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!