Leses nå
Seiko lanserer ny og slankere King Seiko

Seiko lanserer ny og slankere King Seiko

Seiko utvider King Seiko-kolleksjonen med to nettere referanser.

Etter at Seiko reintroduserte King Seiko med en spesialmodell i 2020, fulgte det japanske merket opp suksessen med en ny og ubegrenset King Seiko-kolleksjon i fjor.

Nå utvides kolleksjonen med to nye referanser – SJE089 og SJE091 – som byr på en attraktiv miks av forbedrede proporsjoner, tynnere kasse og slankere urverk.

Lik men ulik

Designmessig er inspirasjonen fortsatt kultklassikeren KSK fra 1956, og ved første øyekast kan det være vanskelig å skille mellom årets versjon og de eksisterende modellene.

I hånden vil det imidlertid bli klinkende klart at Seiko har endret kassen, med en økt diameter på 38,6 mm. Til sammenligning hadde jubileumsmodellen fra 2020 (SJE083J1) en diameter på 38,1 mm, mens den inneværende kolleksjonen måler 37 mm.


ANNONSE


Samtidig er nye King Seiko den slankeste nytolkningen av 50-tallsdesignet til dags dato, med en tykkelse på 10,7 mm. Med økt diameter og en betydelig slankekur fremstår de to nykommerne som mer velproporsjonerte enn sine forgjengere.

«Nytt» urverk

Hemmeligheten bak den smekrere kassen kan langt på vei forklares av urverket. Denne gangen har Seiko returnert til det slanke kaliber 6L35, som også ble brukt i spesialmodellen fra 2020.

Urverket ble opprinnelig presentert i 2018, som et slankere alternativ for klokke i Seikos høyere mellomklasse. 6L35 opererer på 28.800 halvsvingninger per time, og har en gangreserve på 45 timer.

Seiko er ikke fremmed for limited editions, men nye King Seiko SJE089 og SJE091 går rett inn i den permanente kolleksjonen. I følge den norske importøren ventes modellene på lager i juli, og veiledende pris er satt til 41.950 kroner.

Prisen er i øvre sjikt før Seiko blir «Grand», og plasserer SJE089 og SJE091 øverst i King Seiko-familiens hierarki. Til sammenligning kostet den tidligere omtalte spesialmodellen fra 2020 38.950 kroner. En snart 3 år gammel klokke av tilsvarende kvalitet, med samme urverk men uten lenke.


ANNONSE