Leses nå
Seiko Astron Novak Djokovic Limited Edition

Seiko Astron Novak Djokovic Limited Edition


Lik Tidssonen.no på Facebook og hold deg oppdatert på siste nytt fra urenes verden!

Den første Seiko Astron GPS Solar ble lansert under Baselworld 2012 som verdens første GPS-baserte soldrevne klokke.

Tidssonen omtalte den gang uret som en «worldtimer 2.0», men til tross for at første generasjon Astron var (og fortsatt er) et teknisk vidunder i særklasse, medførte trolig det nokså futuristiske designet og størrelsen på hele 47 mm i diameter at enkelte kjøpere måtte tenke seg om to ganger.

Første generasjon Seiko Astron GPS Solar (2012).
Første generasjon Seiko Astron GPS Solar (2012).

Det er neppe noen overdrivelse å omtale japanske Seiko som en av de mest teknologidrevne og innovative urprodusentene i verden, og siden lanseringen av Astron i 2012 har utviklingen gått videre.

Nå lanserer selskapet den splitter nye Seiko Astron GPS Solar Novak Djokovic Limited Edition – en Astron-basert kronograf som er skreddersydd den serbiske tennisstjernen og Seiko-ambassadør Novak Djokovic.

Lanseringen av den nye modellen fant sted i vakre omgivelser utenfor London denne uken i forbindelse med The Boodles Tennis – en internasjonal tennisoppvisning og sosietetstilstelning som anses som en del av oppvarmingen til årets Wimbledon-turnering.

Den nye Djokovic Limited Edition er et high-end quartz-ur som deler mange fellestrekk med Seikos nyeste Astron GPS Solar Chronograph-modeller som ble introdusert under Baselworld 2014 tidligere i år.

Både Djokovic Limited Edition og de ny Astron-modellene er bygget rundt det nye Seiko quartz kaliber 8X82, som er en erstatter for kaliber 7X52 som ble introdusert med første generasjon Astron.

Astron er nå 30 % mindre enn tidligere, og byr nå på de moderne dimensjonene 44,6 x 13,3 millimeter, og en kassefasong som minner mer om tradisjonelle sportsur.

Den opprinnelige Astron satt i utgangspunktet ikke så aller verst på håndleddet (i alle fall ikke gitt størrelsen), men den nye modellene er betydelig mer «wearable» og bør kunne sitte komfortabelt på håndleddet til de fleste.

Uret leveres dessuten på en svært myk silikonrem som bidrar ytterligere til god komfort.

Astrons største «festtriks» ligger i urets evne til å følge brukerens forflytning gjennom ulike tidssoner, og automatisk justere tiden til å korrespondere med gjeldende plassering.

I følge Seiko kommer Djokovic, som for øyeblikket er nummer 2 i verden på ATP-rankingen, til å slippe å foreta hele 60 tidsjusteringer årlig som følge av denne funksjonen.

Rent teknisk muliggjøres dette ved bruken av GPS-teknologi, som også synkroniserer uret jevnlig for å sikre presis tidsvisning.

Bruken av teknologi stopper imidlertid ikke der, og uret lades også ved hjelp av solcellepanelet i urskiven.

Den «ordinære» perpetualkalenderen og 6-timers kronografen blekner nesten litt i forhold til de andre høyteknologiske funksjonene, men sistnevnte er et kjekt tillegg som også rent visuelt trekker uret i en svært velkommen sporty og mer tradisjonell retning.

Fortsetter vi på det visuelle, har Seiko Astron GPS Solar Novak Djokovic Limited Edition fått en roségull-farget PVD-behandlet urkasse i stål, med svart keramisk bezel.

Kombinert med den mørke urskiven og den svært komfortable svarte silikonremmen, ender vi opp med et maskulint og moderne fargeskjema som vi blant annet kjenner fra tidligere i populære urmodeller som Hublot Big Bang, Audemars Piguet Royal Oak Offshore og Rolex Daytona 116515LN «Chocotona».

I undertegnedes øyne bør et limited edition-ur føles spesielt, men ikke være altfor dekorert og utsmykket i forhold til standardmodellene – sagt med andre ord: Det må ikke gå over i det rent idiotiske og vulgære.

Her har Seiko gjort en meget god jobb ved å kun gjøre subtile endringer i materialvalg og kronografknapper, samt klart å begrense seg til enkel dekorasjon på baklokket – her har mange av urprodusentene noe å lære!

Uret som ble vist frem var nummer 1/2500, og Djokovics personlige Astron.
Uret som ble vist frem var nummer 1/2500, og Djokovics personlige Astron.

Alt i alt fremstår Djokovics nye signatur-Seiko som et raffinert høyteknologisk vidunder som i tillegg byr på et tiltalende design – faktisk vil jeg gå så langt som å hevde at uret trolig er det lekreste og mest «wearable» multifunksjonsuret som eksisterer, og det desidert peneste Astron-uret til nå.

Seiko Astron GPS Solar Novak Djokovic Limited Edition vil produseres i 2500 eksemplarer, og vil bli tilgjengelig hos ledende Seiko-forhandlere i løpet av november.

Oppdatering 23.06: Norsk listepris er oppgitt til kroner 21.950,-

Noen spesifikasjoner:

  • Modell: Seiko Astron GPS Solar Chronograph Novak Djokovic Limited Edition, ref. SSE022
  • Urverk: Quartz-basert Seiko kaliber 8X82, GPS-styrt tidsjustering og justering av tidssone, kronograf, perpetual kalender (dato), signalindikator, lading via solcellepanel.
  • Urkasse: Roségullbelagt rustfritt stål, 44,6 mm diameter, 13,3 mm tykkelse, vannresistant til 100 meter, safirkrystall i front og fast baklokk med gravering.
  • Rem: Svart silikonrem med matchende foldespenne.

Mer informasjon: www.seiko-astron.com, www.optura.no

View Comments (4)

Leave a Reply

Your email address will not be published.