Leses nå
Pre-Baselworld: Glashütte Original Senator Chronometer

Pre-Baselworld: Glashütte Original Senator Chronometer

Den lille landsbyen Glashütte, har i mange år vært Tysklands «klokkehovedstad». Her ligger urprodusentene tett i tett, og Glashütte Original er utvilsomt en av de viktigste.

Glashütte Original Senator Chronometer ble første gang introdusert i 2009, som en merkets mest klassiske modeller. I likhet med flere av urene i Senator-kolleksjonen, er klokken inspirert av gamle marinekronometere.

glashuette-original-senator-chronometer-blue-1

I forkant av Baselworld 2016, letter Glashütte Original nå på sløret, og viser frem en ny blå utgave av Senator Chronometer. Trenden med blå urskiver har allerede vært med oss i noen i år, men dette er langt i fra første gang merket har flørtet med blått, og i løpet av de siste 20 årene har Glashütte Original lansert flere modeller med urskive i blåtoner.


ANNONSE


Den mørkeblå urskiven, som er produsert hos Glashütte sine egen urskivefabrikk i Pforzheim, har en lett kornete finish, med hvite romerske numeraler og markeringer. Her snakker vi et klassiskinspirert og svært stilrent design. Med indikator for gangreserve kl. 12, og underskive for sekunder kl. 6, byr uret også på en flott symmetri, som står i sterk kontrast til Glashütte sine asymmetriske Panomatic-modeller. Felles for begge, er imidlertid det karakteristiske store doble datovinduet – såkalt «panoramadatum».

"Panoramadatum".
«Panoramadatum».

Urkassen, som er utført i hvitt gull, har en diameter på 42 mm, og en tykkelse på 12,47 mm. Noen supertynn og diskré dressklokke er det kanskje ikke, men med designreferansene til marinekronometere, er vel heller ikke det hensikten.

Glashütte Original kaliber 58-01.
Glashütte Original kaliber 58-01.

Ser man inn gjennom safirkrystallen i baklokket, møter blikket en in-house kaliber 58-01. Urverket er manuelt opptrekkbart, og har en gangreserve på 44 timer og 40 minutter. Funksjonsmessig byr verket på en praktisk og svært raffinert sekund-stopp-funksjon: når kronen trekkes ut, stopper timeviseren, mens sekundviseren nullstilles og stoppes. Minuttviseren hopper på sin side til neste minutt og stopper. Ganske enkelt genialt.

Prisen er oppgitt 27.700 euro, og modellen ventes i salgs senere i år.

Mer informasjon om Glashütte Original er tilgjengelig på glashuette-original.com.


ANNONSE