Leses nå
Patek Philippe-utstilling hos Urmaker Bjerke

Patek Philippe-utstilling hos Urmaker Bjerke

17. til 20. oktober inviterte Urmaker Bjerke og Patek Philippe til en klokkeutstilling av den sjeldne sorten. Utstillingen «Perpetual Calendars» var først og fremst en hyllest til det sveitsiske merkets evighetskalendere, men også øvrige modeller fra inneværende kolleksjon var på plass. De rundt 150 sjeldne (og veldig sjeldne) utstillingsobjektene, gjorde underetasjen hos Urmaker Bjerke i Karls Johans gate til et paradis for klokkeinteresserte.

Begrepet «evighetskalender» refererer som kjent til en avansert kalender-komplikasjon, som tar høyde for både 30 og 31-dagers måneder, samt februar og skuddår. Resultatet er klokker hvor kalenderen i teorien ikke må stilles før i år 2100 (ikke et skuddår i den gregorianske kalenderen). Ideen er slettes ikke ny, og evighetskalendere ble utviklet for astrononiske klokker så tidlig som i det 17. århundre.

I sammenheng med armbåndsur, hevdes Patek Philippe imidlertid å være først ut. Det sies at urverket opprinnelig ble utviklet til et «one-off» anhengsur i 1898, men interessen fra kjøperne uteble. Etter å ha forblitt usolgt i flere år, bestemte Patek Philippe seg for å sette urverket i et armbåndsur i 1925. Verdens første armbåndsur med evighetskalender var dermed et faktum. Fra 1941 ble evighetskalendere en fast del av Pateks kolleksjon.

Les også...

Sjelden har så mange eksklusive klokker vært samlet på en plass i Norge, som under «Perpetual Calenders» hos Urmaker Bjerke. Utstilling var utvilsomt til glede for mange av hovedstadens klokkeinteresserte, men var også en påminnelse om Patek Philippes posisjon og historie i urindustrien.


ANNONSE