Leses nå
Patek Philippe planlegger en helt ny modellserie

Patek Philippe planlegger en helt ny modellserie

Og Thierry Stern har ingen planer om å selge selskapet til et stort konglomerat.

Som et av de desidert største navnene på klokkehimmelen, er det alltid stor spenning knyttet til Patek Philippe og hvilke modeller man finner i deres kolleksjon. Det var også tilfellet under årets Watches and Wonders, hvor flere nye modeller gjorde sin entré, samtidig som enkelte forsvant ut.

Thierry Stern, CEO i Patek Philippe, har ting på gang.

Utover ikonet Nautilus kan det familieeide selskapet også vise til familier som Aquanaut, Calatrava og Grand Complications, som alle nyter stor respekt fra klokkeconnoisseurer og samlere. I et intervju med amerikanske Bloomberg, letter nå CEO Thierry Stern på sløret om en helt ny familie klokker, som vi trolig vil stifte nærmere bekjentskap med enten senere i år eller tidlig neste år.

Ny modellserie

I intervjuet forklarer Stern at Patek Philippe har planer om å lansere en helt ny modellfamilie, som han samtidig tror – en dag – vil kunne konkurrere med deres mest populære referanser. Det virker i utgangspunktet vel optimistisk, men senker ikke forventningene fra hungrige entusiaster.

Hvorvidt modellserien vil være en sportsmodell utdyper han ikke nærmere, men i intervjuet trekker Stern frem at moderat prisede klokker er en nøkkelfaktor for Patek Philippe, og at selskapet ikke kun ønsker å nå et publikum hvor penger ikke er en tellende faktor.

Aquanaut er, sammen med Nautilus, de mest ettertraktede modellene. Bilde: Jon Henrik Haraldsen

You should not only do a million-dollar watch; we don’t have only very, very rich people” as customers. We have people who are passionate about watches and who can spend a maximum of $30,000 or $40,000 on a watch — which is already a lot of money.

Thierry Stern til Bloomberg

At Patek Philippe lanserer en helt ny modellfamilie er på ingen måte daglig kost, og nyheten vil faktisk være første gang siden 1999 og damemodellen Twenty~4 at man går utenfor eksisterende slektstre. Det understreker også hvilket press som hviler på designerne og selskapet når de nå vil avduke noe helt nytt. I følge Stern er prototypen klar, men om den vil forbli uendret til produksjonsmodellen vites ikke.


ANNONSE


Ikke til salgs

Thierry Stern uttaler seg også litt om selskapets struktur og videre planer til avisen. Her nevnes det blant annet at Laurent Bernasconi tar over som «General Manager» av selskapet. Han er ingen fersking og kan vise til to tiår med lederstillinger innad i selskapet.

Sjefen forklarer videre at Patek Philippe ikke har noen planer om å starte med et eget program for salg av brukte klokker, slik mange merker, herunder Rolex, har gjort de seneste årene. De vil fortsette å fokusere utelukkende på salg av nye klokker, hvor produksjonen oppgis å være ca. 70.000 per år.

Les også...

Nautilus 5711 var blant verdens aller mest ettertraktede modeller før den ble tatt bort fra kolleksjonen. Bilde: Jørgen Erdahl

Av spørsmålene rundt selskapet er kanskje det mest spennende uttalelsene om salg av selskapet. Det har vært et hett rykte i flere år, og mange har trodd at Stern-familien (som har eid Patek Philippe siden 1932) har vurdert å selge gigantselskapet. Skal man tro Thierry selv, har man imidlertid ingen planer om akkurat det, i det minste på nåværende tidspunkt.

If I’m selling Patek Philippe to a group, for sure I am going to be the winner. I can sell it for billions. But then, I’m going to kill Patek Philippe in less than five years. You can be sure you will only see Nautilus, because that’s what the group would do. This is not what I want to do.

Thierry Stern til Bloomberg

Med uttalelsene fra Stern kan man tolke det dithen at hans sønner, som er henholdsvis 20 og 21 år gamle, vil kunne være aktuelle arvtakere en gang i fremtiden. Til Bloomberg forklarte Stern at de begge har bestemt seg for å bli en del av selskapet for å lære seg alle aspekter, før de en gang i fremtiden kan være med som beslutningstakere på ett eller annet nivå.


ANNONSE