Leses nå
Patek Philippe Nautilus Travel Time Chronograph

Patek Philippe Nautilus Travel Time Chronograph

Den nye Patek Philippe Nautilus Travel Time Chronograph ref. 5990/1A-001 er det siste tilskuddet i den velkjente Nautilus-kolleksjonen som bygger på det nå legendariske Nautilus-designet som ble unnfanget av Gérald Genta på midten av 70-tallet.

Av navnet forstår vi at dette dreier seg om en Nautilus-modell med kronograf og visning av to tidssoner (reisetid). Ved «1A» røpes det at modellen er i stål (Acier) og «001» at modellen kommer med lenke.

wDSC04068


ANNONSE


For kjennere vil reisetidsfunksjonen være kjent fra en av fjorårets store lanseringer – Aquanaut Travel Time. Nautilus Travel Time Chronograph drives av det nye selvtrekkende mekaniske urverket CH 28-520 C FUS som kombinerer fjorårets Aquanaut-lanserings reisetidsfunksjon med en kronograf med 60-minutters teller.

Reisetidsfunksjonen fungerer slik: Ved å betjene de to hengselsformede trykkerne på venstre side av kassen, kan man hoppe frem og tilbake mellom ulike tidssoner ved at den ene timeviseren beveges frem og tilbake i timeintervaller avhengig av hvilken trykker som benyttes.

Datotelleren følger forflytningen over tidssoner både ved bevegelse forbi og tilbake over midnatt. Vinduene plassert kl. 3 og kl. 9 på urskiven, indikerer om hjemmetid og bortetid er natt eller dag.

Behovet for to ekstra trykkere i tillegg til de tradisjonelle kronograftrykkerne resulterte i en formidabel revisjon av Nautilus-designet. For å beholde modellens rene utseende ble trykkerne for reisetid utformet som den karakteritiske hengselen som man ordinært sett finner på venstre side av kassen på Nautilus-modellene.

Med hengselen forsvant også den synlig gummipakningn som man vanligvis finner mellom fronten og den midtre kassen. Følgene av dette er imidlertid bare av en visuell art, og med skrukronen skikkelig inne er modellen oppgitt vannresistant til 120 meter. Både i front og baklokk på den 40,5 millimeter store kassen finner vi riperesistante safirkrystaller.

Til tross for endringene: Det hersker ingn tvil om at dette er en Patek Philippe Nautilus. Med en viserbaserte datovisning på øvre del av den sortgraderte urskiven, har uret et svært symmetrisk utseende som kler modellen kassen godt.

Den integrerte stållenken kjenner vi fra tidligere Nautilus-modeller, og denne hevdes av mange å være blant de mest komfortable i klassen.

Patek Philippe fyller 175 år i oktober, og personlig tror jeg ikke man bør bli så altfor overrasket om versjoner i edle metaller vil lanseres.


ANNONSE