Leses nå
Panerai presenterer Submersible QuarantaQuattro

Panerai presenterer Submersible QuarantaQuattro

Submersible i 44 millimeter – både med og uten resirkulert stål.

Våre venner i Panerai har lenge hatt for vane å fokusere på én spesifikk modellfamilie når årets nyheter avdukes på Watches & Wonders-messen. I fjor var det for eksempel Luminor-serien som fikk mange nye familiemedlemmer, med både Luminor Marina eSteel og noen gromme kronografer blant nyhetene.

Submersible QuarantaQuattro Carbotech™ PAM 1232 Blu Abisso. Bilde: Panerai

Foran årets messe er det tydelig at det er Submersible som har stjålet mest fokus hos utviklingsavdelingen. Det betyr totalt 7 nye modeller i størrelsen QuarantaQuattro, eller førtifire millimeter for de som måtte ha glemt skole-italiensken.

Submersible QuarantaQuattro

Helt i tråd med sine eksisterende søsken, som finnes i henholdsvis 47 eller 42 millimeter, kommer nå tre nye Submersible i en etterlengtet 44 millimeter stor urkasse. Det er en størrelsesmessig favoritt for mange – selv om puristene kanskje vil mene at 47 er et minimum for en vaskeekte Panerai.

Nyhetene følger uansett den velkjente oppskriften fra Submersible-familien til punkt og prikke, med unntak av det som opplyses å være en liten endring på datovinduet, visstnok for å skape bedre lesbarhet.

To utgaver presenteres i stål, med henholdsvis hvit eller sort skive, mens en tredje variant – Blu Abisso – kommer med blå skive og urkasse i «Carbotech». Det er Panerais egen komposittblanding av svært tynne karbonfiber, som presses sammen og bindes ved hjelp av et spesielt utviklet polymer. Resultatet er en gråsort urkasse med lav vekt og stor motstandsdyktighet mot ytre påkjenninger som støt, slag og rust. Kronen er i DLC-belagt titan, som matcher fargen på kassen.

Som forventet beholdes alle signaturegenskaper fra Submersible-familien. Det betyr et bøllete og robust ytre, 300 meter vannresistens, safirglass, dreibar bezelring og store lettleste visere og timemarkører.

På innsiden av urkassen finner vi urverket som nå betegnes som P.900. Det skal, etter hva jeg forstår, være samme urverk som tidligere gikk under navnet OP XXXIV, og som Panerai etter navneskiftet har høstet kritikk for å hevde er «in house». Den påstanden virker nå å være fjernet, for urverket skal i realiteten være utviklet og produsert av ValFleurier, som for øvrig også er eid av Richemont. ValFleurier eller ikke byr P.900 på automatisk opptrekk og 3 dager gangreserve.

Submersible QuarantaQuattro leveres med to ulike remmer. I bærekraftighetens navn betyr det en gummirem som består av 30% gjenvunnet materiale, mens den medfølgende tekstilremmen opplyses å ha hele 68% resirkuleringsgrad.

Oppgitte priser er 9.200 euro for stålutgavene, mens «Blu Abisso» i Carbotech får en utsalgspris på voksne 17.400 euro.

Submersible QuarantaQuattro eSteel™

Hvor de tre første nyhetene kommer med resirkulerte remmer, tar man det hele et skritt lengre med bruken av eSteel i ytterligere tre utgaver av Submersible QuarantaQuattro. Det er første gang Panerais «miljøstål» brukes i denne familien, men vi kjenner det fra enkelte av fjorårets Luminor-modeller.

Designmessig følger også disse i samme fotspor som sine kolleksjonsmedlemmer, men her er 72 gram av stålet (eller ca. 52% av klokkens totalvekt på 137 gram) av den resirkulerte typen.

Alle tre modellene utstyres med attraktive skiver av gradert karakter, i henholdsvis en dus grønn, grå eller blå utførelse. Dessverre fortsetter man med det Jon Henrik i fjor omtalte som en «godhetsposering» (da på Luminor-modellene av samme materiale), ved at man velger å bruke teksten eSteel på både skiven og kronebeskytteren. Det kunne man med fordel spart seg.

Ulikt sine søsken, presenteres eSteel-utgavene med bezelinnlegg av keramikk, men med denne gang med en polert variant vi ikke tidligere har sett fra Panerai.

Også disse tre nyhetene leveres med to ulike remmer, men om jeg forstår pressemeldingen korrekt er den ene remmen av resirkulert PET (polyetylentereftalat, som du finner i blant annet brusflasker) og den andre av resirkulert gummi.

Submersible QuarantaQuattro eSteel™ opplyses å kun bli tilgjengelig via merkets egne butikker, samt online, så det gjenstår å se om norsk forhandler vil kunne skaffe de til interesserte kjøpere. Oppgitt pris er 10.800 euro.

Submersible QuarantaQuattro Luna Rossa

Siden 2017 har Panerai produsert klokker som henter inspirasjon fra samarbeidsprosjektet med Luna Rossa Team. Et italiensk seilbåtlag som blant annet stod øverst på pallen i Prada Cup under forrige America’s Cup.

Årets spesialutgave, som vil bli produsert i totalt 1500 eksemplarer, benytter velkjente blå, røde og hvite farger, som vises frem både på skiven, i bezelen og på den medfølgende remmen av resirkulert gummi.

Utover fargene, fremgår samarbeidet med teksten Luna Rossa på skiven og på remmen. Det hele er relativt subtilt, som gjør at den elegante skivefargen holdes i fokus – og dermed kan appellere også utover de kretser som interesserer seg i seilsport. Klokken for øvrig er identisk med de øvrige stålmodellene, både i indre og ytre attributter.

Submersible QuarantaQuattro Luna Rossa. Bilde: Panerai

Likt Submersible QuarantaQuattro eSteel™ vil klokken i utgangspunktet kun tilbys via Panerai boutiques og online, med en oppgitt pris på 9.500 euro.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!