Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Panerai lanserer Submersible Goldtech Orocarbo – 44 mm

Panerai lanserer Submersible Goldtech Orocarbo – 44 mm

Jon Henrik Haraldsen

En flashy Submersible i ny mellomstørrelse.

70-årsjubilanten Luminor har vært hovedfokus for årets lanseringer fra Panerai. I forbindelse med denne ukens Watches & Wonders i Shanghai, presenterer imidlertid det en gang italienske merket en ny og frekk referanse i en annen kolleksjon: Submersible.

Rykende ferske Submersible Goldtech Orocarbo – 44 mm (PAM01070) byr på en velkjent silhuett, men materialkombinasjonen er en «første» for Panerai. Den puteformede kassen er utført i «Goldtech» 18 karats gull, mens bezelen, kronen og særegne krone-hendelen er av «Carbotech» karbonkompositt. Proprietære gull-legeringer er ikke akkurat et uvanlig fenomen i klokkeindustrien, og Goldtech har i følge Panerai en mer intens og stabil farge en typisk gull, grunnet et høyt innhold kobber og platina.

(Bilde: Panerai)

Miksen av de to materialene er ikke den eneste nyheten i PAM01070. Kassen på 44 mm bryter med både den «vanlige» Submersible på 47 mm, samt den «lille» Submersible på 42 mm. Riktignok er dette diametermålet et kjent tall i Panerai-universet – inkludert eldre Submersible-modeller. Likevel er det første gang denne mellomstørrelsen dukker opp i seneste generasjons Submersible.

Bak den svarte urskiven med solstråle-mønster sitter Panerais egenproduserte kaliber P.900, som debuterte i fjorårets slanke Luminor Due-modeller. Det selvtrekkende urverket har en tykkelse på kun 4,2 mm, og har en gangreserve på tre dager.

Baklokket er utført i DLC-belagt titan. (Bilde: Panerai)

Førsteinntrykk

Kledd i gull, karbonkompositt og gummi, fremstår PAM01070 som en flashy og moderne råtass-klokke. En klokke som sklir rett inn blant Royal Oak Offshore, Big Bang og de største Rolex-modellene i edelt metall. Håndleddspryd som skal gjøre noe ut av seg, fremfor å skli diskré inn under skjortemansjetten.

Panerai-fansen er et sammensatt publikum, og PAM01070 er nok en typisk modell som polariserer. For med unntak av merkets flørting med haute horlogerie, kommer man knapt lengre unna den historiske bakgrunnen som robust presisjonsinstrument designet for militær bruk.

Ett aspekt ved den nye modellen er imidlertid interessant for et bredere publikum: En Submersible på 44 mm er noe mange beundrere av Panerai har savnet i flere år, og sannsynligheten er nok nå høy for flere modeller i samme mellomstørrelse.

Panerai Submersible Goldtech Orocarbo – 44 mm

Referanse: PAM01070
Diameter: 44 mm
Tykkelse: 13,35 mm
Kasse: Goldtech gull
Glass: Safirglass
Vannresistens: 300 meter

Urverk: P.900
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, små sekunder, dato
Frekvens: 28.800 vph (4 Hz)
Gangreserve: 72 t

Rem: Svart gummirem, Panerai Sportech tekstilrem

Veiledende pris: 29.900 euro
Tilgjengelighet: September 2020

Mer informasjon er tilgjengelig på panerai.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!