Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Oris x Momotaro

Oris x Momotaro

En unik Divers Sixty-Five av stål og bronse – i samarbeid med japanske Momotaro Jeans.

Som et uavhengig privat selskap lever Oris opp til mantraet «go your own way». Fra hovedkvarteret i Hölstein lager det sveitsiske merket kvalitetsklokker basert på tradisjonelt håndverk og moderne presisjonsproduksjon, tuftet på erfaringer og historisk arv som strekker seg helt tilbake til 1904.

I år presenterer Oris et nytt samarbeid med japanske Momotaro Jeans. Sammen har de to merkene skapt en ny spesialmodell som hyller deres uavhengige ånd og felles forståelse for håndverk, detaljer og kompromissløs kvalitet.

Divers Sixty-Five – et moderne ikon

Oris x Momotaro er en ny tolkning av den populære Oris Divers Sixty-Five, som ble introdusert i 2015. Med dedikerte fans og eiere over hele verden er Divers Sixty-Five nærmest å regne som et moderne ikon. Inspirasjonen bak det suksessfulle designet er en av merkets historiske dykkerklokker fra 1965.

Årets nykommer er krydret med en gradert grønn urskive og bezelring av bronse. Klokken leveres på en spesialprodusert rem av Momatoro indigo denim, hvor jeansmerkets karakteristiske signaturtrekk – to hvite «battle stripes» – er å finne på det ene remstykket. «Oris x Momotaro» er også inngravert på baklokket, og hver eneste klokke leveres med et matchende reiseetui av denim.

Spesialmodellen opprettholder samtidig alle egenskapene som har gjort Divers Sixty-Five til en entusiastfavoritt: 40 mm kasse av rustfritt stål, buet ripesikkert safirglass, skrukrone og 100 meters vannresistens. Urverket er det selvtrekkende Oris 733, som har en gangreserve på 38 timer.

Laget for hånd uten kompromisser

Momotaro ble lansert av Mr. Hisao Manabe i 2006, som en del av et tekstilselskap som ble etablert i 1992. Med noe av det ypperste innen råmaterialer, tradisjonelle redskaper og håndsydde detaljer, var visjonen å sette en ny internasjonal standard innen denim. Navnet er hentet fra en heroisk karakter i japansk folkore, som har tette bånd til den japanske kystbyen Kojima – stedet hvor Momotaro ble startet.

I dag har Mr. Manabes selskap rundt 140 ansatte fordelt på fabrikker, butikker og kontorer i Tokyo, Osaka, Kyoto og Okayama. Okayama regnes i dag som den japanske denimens hovedstad – mye takket være Mr. Manabe og øvrige aktører som vokste frem rundt hans ambisiøse satsing.

Momotaros mantra er i dag «made by hand without compromise». Partnerskapet med Oris er ikke bare et produktsamarbeid, men fremhever også de uavhengige merkenes synkroniserte verdier, kvalitetsfokus og håndverk.

Oris x Momotaro

Detaljene

Kasse: Rustfritt stål, bezel av bronse
Diameter: 40 mm
Urskive: Gradert grønn
Glass: Buet safirglass med AR-belegg
Baklokk: Rustfritt stål med spesiell inngravering
Krone: Rustfritt stål, skrudd
Rem: Indigo Momotaro jeans-rem med hvite «battle stripes», stålspenne
Vannresistens: 10 bar (100 m)

Urverket

Kaliber: Oris 733
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder
Opptrekk: Selvtrekkende
Gangreserve: 38 timer

Tilbehør: Leveres med et denim reiseetui

Veiledende pris: 21.700 kroner
Tilgjengelighet: Hos norske forhandlere av Oris nå.

Les mer om Oris x Momotaro og finn din nærmest autoriserte forhandler på oris.ch.

#GoYourOwnWay