Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Oris Source of Life Limited Edition – en hyllest til vannet

Oris Source of Life Limited Edition – en hyllest til vannet

BETALT SAMARBEID MED  
Uforsiktighet, forsømmelse, og forurensning, utgjør en konstant trussel mot verdens hav, sjøer, og elver. Selv om bevisstheten rundt disse problemene øker, er utfordringene fortsatt mange. Oris retter nå oppmerksomheten mot vårt livsnødvendige vann, med en småfilosofisk dykkerklokke inspirert av elven Rhinen. Den velkjente elven løper  nært landsbyen Hölstein, hvor Oris har vært basert siden 1904. I tillegg har er selve Oris-navnet hentet fra bekken Orisbach, som renner inn i nettopp Rhinen.

Oris Source of Life Limited Edition er inspirert av Rhinen.

Oris Source of Life Limited Edition er basert på det sveitsiske merkets velkjente Aquis-modell. Det betyr at det dreier seg om en kapabel dykkerklokke, som er er vannresistent til hele 300 meter. Kombinasjonen av grått bezel i wolfram, og blågrå skive, kan sies å være nærmest perfekt for en klokke inspirert av Rhinen. Det gir også klokken en allsidighet, som strekker seg fra «verktøy» til noe mange klokkeinteresserte kan bruke til dressen.

Oris Source of Life er tilgjengelig med grå gummirem, eller lenke i rustfritt stål.

For maksimal symmetri er det tradisjonelle datovinduet forkastet, til fordel for en sirkulær datovisning. En liten hvit indikator markerer gjeldende dato på den sentrale datoskalaen. Skivens lesbarhet er sikret også i stummende mørke, ved hjelp av et betydelig innslag av Super-LumiNova. Bak skiven tikker Oris’ selvopptrekkende kaliber 733, som er basert på et Sellita SW 200-1. Et solid og velprøvd design, for en tøff og robust klokke.

Oris Source of Life Limited Edition kommer i en spesiell presentasjonsboks, som viser Rhinens løp.

 

Kassen i stål måler 43,5 mm i diameter, og byr på et særegent design med integrert grå gummirem, eller en solid lenke. Både remmen og lenken er utstyrt med spenner av den svært solide sorten, med innebygde dykkerforlengelse. Baklokket er gravert preget med et stilig kart over Rhinen. Elven strekker seg 1.233 km fra innsjøen Lai da Tuma (Tomasse), som ligger 2.343 meter høyt i de sveitsiske alpene. Høyden over havet reflekteres også i antallet eksemplarer som er gjort tilgjengelig av klokken – 2.343 stykk.

Baklokket er dekorert med et kart over Rhinen, og klokkens unike serienummer. Legg merke til den suverene spennen, dekorert med klassisk perlage.

Spesifikasjoner:

  • Modell og referanse: Oris Source of Life Limited Edition – 01 733 7730 4125 MB.
  • Det ytre: 43,5 mm diameter – rustfritt stål – bezel med innlegg av wolfram (tungsten) – blågrå skive – buet safirglass i front – dekorert baklokk – skrukrone – vannresistent 300 meter – grå gummirem med foldespenne/lenke.
  • Det indre: Oris kaliber 733 (basert på Sellita SW 200-1), selvopptrekkende – timer, minutter, sekunder, dato – 28.800 vph (4 Hz) – cirka 38 timer gangreserve.
  • Pris og tilgjengelighet: 19.500 kroner (gummi)/20.200 kroner (lenke) – 2.343 eksemplarer.

Mer informasjon er tilgjengelig på Oris’ nettsted, www.oris.ch.

Oversikt over norske autoriserte Oris-forhandlere finnes her.