Leses nå
Oris Hölstein Edition 2020

Oris Hölstein Edition 2020

En hyllest i bronse til hjembyen Hölstein.

Tallene er ikke tilgjengelige for oss på utsiden, men magefølelsen sier at Oris har solgt som hakka møkk de seneste årene. Mye av veksten er trolig drevet av interessen rundt merkets dykkerklokker, hvor Divers Sixty-Five-familien trolig bør få sin del av æren. Med vellykket retrodesign og tilgjengelige priser har klokkene nærmest blitt et slags «gateway drug» for mange ferske entusiaster.

Oris Hölstein Edition 2020 er ny spesialutgave i 250 eksemplarer. I følge Oris er modellen en hyllest til den sveitsiske landsbyen Hölstein, hvor merket i sin tid ble etablert i 1904 (og fortsatt holder til). Klokken har hverken «Divers» eller «Sixty-Five» i navnet, men er åpenbart en variasjon på Oris’ velkjente dykkerkronograf.

Oris Hölstein Edition 2020. (Bilde: Oris)

På et sentralt punkt skiller imidlertid Hölstein Edition 2020 seg markant ut fra tidligere modeller. Både den 43 mm store kassen, bezel, krone, knapper og lenke er utført i bronse, som Oris trolig med rette hevder å være en «første» innen sveitsisk urproduksjon. Resultatet er en oppsiktsvekkende kronograf, som estetisk ligger tett opp mot et ytre av rødt gull. I alle fall oppfattes den slik når klokken er ny, men over tid vil materialet utvikle en individuell patina.

Førsteinntrykk

Dette er ikke første gang Oris leker med bronse, og heller ikke første gang merket lanserer en dykkerkronograf i bronse. Carl Brashear Chronograph Limited Edition fra 2018 manglet imidlertid lenken, og var heller ikke utstyrt med en matchende gullfarget urskive. Oris Hölstein Edition 2020 er på mange måter en mer oppsiktsvekkende klokke enn forgjengerne, og innehar en x-faktor som fort tiltrekker seg entusiastøyne.

Selv om Oris har flere proprietære urverk i katalogen, drives Hölstein Edition 2020 av en 7750-basert klone fra Sellita. I denne prisklassen har vi sett eksempler på egenproduserte (modulære) kronografverk, men bruken av Sellita er ikke noe å klage over. Oris velger åpenbart å satse mer på det ytre – noe jeg både syns er vellykket og forståelig. 250 eksemplarer er egentlig overraskende lite, og disse klokkene vil man neppe finne igjen under forhandlernes vårssalg til neste år.

Oris Hölstein Edition 2020. (Bilde: Oris)

Fakta og pris

Modell: Oris Hölstein Edition
Diameter: 43 mm
Materiale: Bronse, safirglass
Vannresistens: 10 bar (100 meter)

Urverk: Oris 771 (Sellita SW500-1)
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder, kronograf
Frekvens: 28.800 vph (4 Hertz)
Gangreserve: 48 timer

Lenke: Bronse

Veiledende pris: 4.800 sveitsiske franc
Tilgjengelighet: 250 eksemplarer, juni 2020

Mer informasjon er tilgjengelig på oris.ch.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!