Leses nå
Pre-Baselworld: Oris Carl Brashear Limited Edition

Pre-Baselworld: Oris Carl Brashear Limited Edition

Aktive Tidssonen-forumister har kanskje allerede fått med seg at vår sponsor, Urmaker Thorbjørnsen i Stavanger, har signert avtale om bli Norges eneste Oris-forhandler. Det gleder nok mange, for Oris er etter alt å dømme et merke på ny rett kurs og i medvind.

Fjorårets Oris Divers Sixty-Five (som blant annet ble dekket av våre venner hos Fratello Watches), rettet definitivt søkelyset mot det sveitsiske merket, og modellen ble raskt en entusiastfavoritt. Også flere profilerte klokkebloggere og journalister endte opp med å kjøpe et eksemplar til privat bruk. Det sier nok sitt.

HD_Oris_CarlBrashearLimitedEditionOriginal_SMALL

Oris Carl Brashear Limited Edition, er en av de store snakkisene blant nyhetene som er vist frem i forkant av årets Baselworld neste måned. Modellen er en hyllest til Carl Brashear, som var den første afroamerikanske «master diver» i det amerikanske sjøforsvaret.

Oris-Carl-Brashear-Limited-Edition-PR-2015_HighRes_4871


ANNONSE


Historien til Brashear, som døde i 2006, er kanskje kjent for enkelte via filmen «Men of Honor» (2000), hvor vi finner Cuba Gooding Jr. i rollen som Brashear. En nokså utradisjonell, men ikke mindre interessant valg fra Oris.

01-733-7720-3185-Set-LS-Oris-Carl-Brashear-Limited-Edition_HighRes_4757

Carl Brashear Limited Edition er den første klokken fra Oris som er laget i bronse, og materialvalget er inspirert av gamle dykkerhjelmer fra 50-tallet. Over tid utvikler bronsen en attraktiv og høyst unik patina, som vil gi hver enkelt klokke et personlig særpreg.

Andre spesifikasjoner omfatter en diameter på 42 mm, roterende dykkerbezel, buet safirkrystall i front med dobbelt antirefleksbelegg, og 100 meters vannresistanse. Urskiven er mørkeblå, og viserne er belangt med rødt gull og Superluminova.

Les også...

01-733-7720-3185-Set-LS-Oris-Carl-Brashear-Limited-Edition_HighRes_4779

På innsiden av urkassen finner vi et selvtrekkende Oris kaliber 733, som er basert på en Sellita SW200 base.

Kun 2.000 eksemplarer blir tilgjengelig på verdensbasis, så her gjelder det å være raskt på ballen hvis man vil sikre seg en. I følge Urmaker Thorbjørnsen vil norsk pris bli omkring 27.000 kroner.

01-733-7720-3185-Set-LS-Oris-Carl-Brashear-Limited-Edition_HighRes_4792
[separator type=»space»] [separator type=»thick»]


ANNONSE