Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Oris Aquis Date i 41,5 mm

Oris Aquis Date i 41,5 mm

Jørgen Erdahl

Den populære dykkermodellen utvides med en ytterligere valgmulighet på størrelse.

Mellomsegmentet i klokkeverden kan være et interessant skue. Her finner vi et enormt antall produsenter som kniver om kjøpernes oppmerksomhet, ofte i en cocktail av uinspirerende og overprisede klokker, blandet med pompøs og tidvis brekningsfremkallende markedsføring.

Enkelte unntak finnes imidlertid. Merker som klarer å skille seg ut med en definert egenart og som kommuniserer en viss selvinnsikt i markedsføringen. Oris er utvilsomt blant disse, og selskapets dykkermodeller (i både moderne og mer klassisk stil) er blant kolleksjonene som har fått godt fotfeste hos entusiastene.

Oris Aquis Date 41,5 mm – vs – Oris Aquis Date 43,5 mm (Foto: Oris)

Aquis er det moderne alibiet av dykkere hos Oris og har etterhvert blitt en svært omfattende familie – herunder kanskje et litt i overkant antall spesialmodeller i begrenset opplag. Uansett er det klokker som gir masse kvalitet for pengene, med Aquis Date som en den absolutte hovedmodellen. Nyeste generasjon ble først lansert i en velvoksen 43,5 mm stor kasse og senere utvidet med både en modell i 36,5 i 2017 og 39,5 mm i 2018.

Med bakgrunn i det jeg må anta er etterspørsel i markedet kommer nå ytterligere et alternativ – Oris Aquis Date i 41,5 millimeter. Den plasserer seg hhv. 2 millimeter over og under sine brødre, mens øvrig oppskrift er identisk. Endringen i kassestørrelse fører også med seg en 2 mm reduksjon i bredden på lenken. Denne er nå 22 mm, og gummirem vil også være en mulighet.

Utover disse endringene beholdes signaturtrekkene. Det vil si den mørkeblå solstrålemønstrede skiven, sort keramisk bezelinnlegg, safirglass, en oppgitt vannresistanse til 300 meter og Oris’ variant av Sellita SW 200-1 på innsiden. Veiledende pris ser ut til å havne rett i samme gate som de andre, altså i området rett rundt 20.000 norske kroner.

(Foto: Oris)

Førsteinntrykk

Størrelsesendringen kan virke som beskjedne tall, men på klokker kan faktisk selv ørsmå forandringer utgjøre en merkbar forskjell i bæreopplevelse. Det ekstra alternativet gjør at de aller fleste bør finne en størrelse de er komfortable med og liker utseende på. At man debuterer med den mørkeblå skiven er veldig forventet, men jeg regner sterkt med at valgmulighetene raskt vil øke.

Om ikke investeringen er for stor, kan dette vise seg å være et smart trekk fra et Oris som virkelig er på offensiven om dagen. For er det noe klokkeinteresserte er opptatt av, er det de små og viktige detaljene.

Eksisterende varianter av Aquis Date i 39,5 og 43,5 millimeter (Foto: Oris)

Fakta og pris

Modell: Oris Aquis Date
Dimensjoner: 41,5 x 12,7 millimeter
Materiale: Rustfritt stål
Vannresistens: 30 bar (300 meter)

Urverk: Oris 733 (Sellita SW 200-1)
Type: Mekanisk, selvopptrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder; dato
Frekvens: 4 Hz (28.800 vph)
Gangreserve: 38 timer

Rem/lenke: Tilgjengelig både med stållenke og gummirem

Veiledende pris: 2.050 sveitsiske franc (antatt norsk pris ca. 20.000 kroner)
Tilgjengelighet: I løpet av mars/april

Mer informasjon er tilgjengelig på oris.ch.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!