Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Omega Speedmaster Moonwatch 321 i stål

Omega Speedmaster Moonwatch 321 i stål

Jon Henrik Haraldsen

Relanserte kaliber 321 blir endelig huset i en kasse av rustfritt stål.

Rundt disse tider i fjor kunngjorde Omega planen om å gjenoppta produksjonen av det legendariske kaliber 321. Allerede den 21. juli – 50 år etter månelandingen i 1969 – ble den første klokken med det «nye» urverket presentert. Til mange av Speedy-fansens store fortvilelse, dreide det seg imidlertid om en Speedmaster i platina til rundt en halv million kroner.

Nå trekker Omega endelig sløret av en kaliber 321-drevet Speedmaster i stål. Fremfor å være en stålvariant av fjorårets klokke i edelt metall, dreier det seg om noe langt mer spennende enn som så.

Omega Speedmaster Moonwatch 321 i stål. (Foto: Omega)

Speedmaster Moonwatch 321 i stål er langt på vei en moderne nytolkning av tredje generasjons Speedmaster ref. 105.003 – også kjent som «Ed White». Navnet har sin bakgrunn fra 1965, da Gemini 4-astronauten Edward White ble den første amerikaneren til å gjennomføre en «spacewalk». Og ja du gjettet riktig – på armen hadde han en Speedmaster 105.003.

Helt konkret har Speedmaster Moonwatch 321 i stål en 39,7 mm urkasse, tydelig inspirert av den historiske «Ed White». Bezelringen er fremstilt av svart teknisk keramikk (zirkoniumoksid), mens tachymeterskalaen er utført i hvit emalje. Detaljer som «dot over 90» og vintage Omega-logo vil nok gjøre mange entusiaster fornøyde, men jeg gjetter at den beige-aktige lumen (såkalt «fauxtina») kan bli et diskusjonstema i foraene og sosiale medier de kommende dagene.

Omega kaliber 321. (Foto: Omega)

Selv om glasset i baklokket er et moderne trekk, vil det neppe møte mange protester. For synet av kaliber 321 i aksjon, er nok noe de færreste ønsker å gjemme under lukket baklokk. Hos Omega produseres det manuelt opptrekkbare kronograf-verket i en egen avdeling. Etter sigende monteres og ferdigstilles de av én urmaker per urverk.

Speedmaster Moonwatch 321 er ingen limited edition, men det spørs nok om ikke produksjonen av modellen vil ha en naturlig begrensning som følge av kapasitet.

Foto: Omega

Fakta og pris

Modell: Omega Speedmaster Moonwatch Calibre 321
Diameter: 39,7 mm
Materiale: Rustfritt stål
Vannresistens: 5 bar (50 m)

Urverk: Omega kaliber 321
Type: Mekanisk, manuelt opptrekk
Funksjoner: Timer, minutter, små sekunder; kronograf
Frekvens: 18.000 vph (2,5 Hz)
Gangreserve: 55 timer

Lenke: Rustfritt stål

Veiledende pris: 136.500 kroner
Tilgjengelighet: Forventes i mars

Mer informasjon er tilgjengelig på omegawatches.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!