Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Omega Speedmaster Dark Side of the Moon Alinghi

Omega Speedmaster Dark Side of the Moon Alinghi

Jon Henrik Haraldsen

Ny spesialmodell feirer samarbeidet mellom Omega og Alinghi.

Siden 2019 har Omega vært en offisiell samarbeidspartner med Team Alinghi. Det sveitsiske seillaget ble etablert i 1994, men ble for alvor kjent etter seieren i den 31. utgaven av America’s Cup i 2003.

Man trenger imidlertid ikke å være interessert i seiling for at navnet lyder kjent. I mange år var Alinghi sponset av Audemars Piguet, mens de så sent som i 2019 samarbeidet HYT. Spesielt tiden med AP resulterte i noen minneverdige spesialmodeller i Royal Oak Offshore-kolleksjonen.

Omega Speedmaster Dark Side of the Moon Alinghi. (Bilde: Omega)

Nå er det omsider Omegas tur til å trykke den røde Alinghi-logoen på urskiven. Speedmaster Dark Side of the Moon Alinghi er den første spesialmodellen (men ingen limited edition) basert på det nesten ferske samarbeidet mellom de to sveitsiske aktørene. Klokkens slektskap til de eksisterende Dark Side of the Moon-modellene er åpenbar, med 44,25 mm kasse av svart teknisk keramikk og en velkjent silhuett.

Dykker vi litt dypere er likhetstrekkene kanskje størst med Dark Side of the Moon Apollo 8 fra 2018. I likhet med urverket i den nå to år gamle Apollo 8-utgaven, er nykommerens kaliber 1865 en variasjon på det mer kjente kaliber 1861. Omega omtaler urverket som inspirert av Alinghis TF35 katamaran, hvor verkplaten og fjærhus-broen er laserdekorert med et bikubemønster som speiler innsiden av båtens skrog. De øvrige broene er dekorert med et karbonfiber-mønster – også denne inspirert av den lynraske katamaranens skrog.

Kaliber 1865. (Bilde: Omega)

I front er urverket delvis eksponert, mens det sporty fargeskjemaet går i svart, grått, rødt og hvitt. Underskiven kl. 3 har en delvis rød skala, som nok er ment som et nikk til startprosedyreni regattaer. I underskiven kl. 6 er den tradisjonelle viseren erstattet med en disk. Når kronografen settes i gang vil Alinghi-logoen rotere.

(Bilde: Omega)

Førsteinntrykk

Speedmaster er på mange måter et overraskende utgangspunkt for en klokke med link til seiling. 50 meters vannresistens er ikke akkurat hva vi vanligvis forbinder med armbåndsur tilpasset martime omgivelser. En Seamaster ville definitivt vært det åpenbare valget – men også et veldig forutsigbart et. La oss heller ikke glemme at de tidligere Alinghi-modellene fra både AP og HYT også prioriterte heftig design fremfor ren funksjonalitet.

Personlig liker jeg godt det jeg ser. Designet er sporty og tøft – ja, i mine øyne direkte sexy. En ukomplisert klokke fri for de tunge vintage-assosiasjonene, og en man helst kjøper fordi den gir sommerfugler i magen. Speedmaster DSOTM Alinghi kan kanskje best beskrives som «krydder» – noe som piffer opp tilværelsen, men med stort rom for individuelle preferanser. Er man imidlertid mer opptatt av å gjøre en god «invistering» eller imponere kvasi-intellektuelle Hodinkee-typer er nok dette uansett ikke det riktige kjøpet.

Fakta og pris

Modell: Omega Speedmaster Dark Side of the Moon Alinghi
Diameter: 44,25 mm
Hornbredde: 21 mm
Materiale: Teknisk keramikk (zirkoniumoksid)
Vannresistens: 50 m

Urverk: Omega kaliber 1865 (basert på kaliber 1861)
Type: Mekanisk, manuelt opptrekk
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder, kronograf
Frekvens: 21.600 vph (3 Hz)
Gangreserve: 48 timer

Rem: Gummirem

Veiledende pris: 113.800 kroner
Tilgjengelighet: I salg nå

Mer informasjon er tilgjengelig på omegawatches.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!