Leses nå
Omega lanserer Speedmaster «Silver Snoopy Award» 50th Anniversary

Omega lanserer Speedmaster «Silver Snoopy Award» 50th Anniversary

Feirer 50-årsjubileet for Omegas mottak av Silver Snoopy Award.

For femti år siden – den 5. oktober 1970 – ble Omega tildelt en «Silver Snoopy award» av det amerikanske rombyrået NASA. Utmerkelsen ble for første gang delt ut i 1968, og gis til NASA-ansatte eller samarbeidspartnere, som på fremragende vis har bidratt til astronauters sikkerhet eller en romferds suksess. Omega mottok prisen på bakgrunn av Apollo 13-ferden tidligere samme år, hvor en eksplosjon førte til at den planlagte månelandingen måtte avbrytes. Mange av romfartøyets instrumenter måtte slås av, og astronautenes Speedmaster-kronografer fikk brått en viktig rolle for den vellykkede ferden tilbake til jorden.

Omega Speedmaster «Silver Snoopy Award» 50th Anniversary. (Bilde: Omega)

La oss får det ut først som sist: Nye Omega Speedmaster «Silver Snoopy Award» 50th Anniversary er IKKE nok en limited edition. Dermed bryter modellen med den tidligere Speedmaster «Snoopy» (2003) og Speedmaster «Silver Snoopy Award» (2015). Begge har status som samlerobjekter, og har vært gjenstand for en betydelig verdistigning siden lanseringene.

Likevel viderefører nye «Silver Snoopy Award» 50th Anniversary sjarmen vi kjenner fra de foregående spesialmodellene. En astronaut-utgave av tegneseriefiguren Snoopy har blitt plassert i underskiven for sekunder kl. 9, og er basert på en sølv-pin som NASA-astronautene gir til mottakere av Silver Snoopy Award. Ellers fremstår fronten som nesten overraskende diskré, med blå markører og detaljer matchet med en blå keramisk bezel med «Dot over ninety» tachymeterskala. Skiven er sølvfarget og utført i sterlingsølv, som forøvrig indikeres av den lasergraverte teksten «Ag925».

(Bilde: Omega)
Snoopy er plassert i sekundskiven. (Bilde: Omega)

Vendes klokken rundt starter showet for alvor: Baksiden domineres av deler av månen, som er dekorert direkte på safirglasset. Månen dekker delvis over en liten jordklode, som roterer rundt sin egen akse én gang per minutt. Moroa stopper imidlertid ikke der, for når kronografen aktiveres dukker Snoopy opp i et lite romfartøy som flyr i bane mellom månen og jorden.


ANNONSE


Øvre del av baksiden er dekorert med det ikoniske sitatet «Eyes on the Stars». Referansene til romfart og Apollo 13 fortsetter over i den blå nylonremmen, hvor banen til Apollo 13-ferden er trykket på innsiden. Remmen er festet til den velkjente 42 mm Speedmaster-kassen vi kjenner fra før. På innsiden tikker Omegas kaliber 3861, som er en oppdatert utgave av de mer kjente kaliber 861 og 1861. Urverket har Co-Axial-gang og en spiral av silisium, og er et sertifisert «Master Chronometer».

Det lille romfartøyet går i bane mellom månen og jorden. (Bilde: Omega)

Førsteinntrykk

Mange av oss visste at Omega ville komme med en ny Snoopy-modell – men akkurat denne modellen så jeg virkelig ikke komme. For min egen del er det imidlertid snakk om en overraskelse av den svært positive sorten. Omega har lenge høstet mye kritikk for frekvensen og omfanget av merkes limited editions, og bruddet med denne praksisen er forfriskende.

(Bilde: Omega)

Samtidig er Speedmaster «Silver Snoopy Award» 50th Anniversary et herlig gjensyn med Omega på sitt mest lekne. Skivesiden er pen og pyntelig, men kanskje ikke noe man hopper i taket av begeistring over. Baksiden er derimot en herlig oppvisning i nyskapning, kreativitet og humor. Prisen fremstår heller ikke som skremmende høy, men det blir interessant å se hvordan ny Snoopy blir mottatt nå som limited edition-statusen er borte.

Remmen er påtrykt banen til Apollo 13-ferden. (Bilde: Omega)

Fakta og pris

Omega Speedmaster «Silver Snoopy Award» 50th Anniversary
310.32.42.50.02.001

Diameter: 42 mm
Kassemateriale: Rustfritt stål
Urskive: Sølvfarget
Glass: Safirglass
Vannresistens: 50 meter
Rem: Tekstilrem av nylon

Urverk: Omega 3861
Type: Mekanisk, manuelt opptrekk
Funksjoner: Timer, minutter, små sekunder, kronograf
Frekvens: 21.600 vph
Gangreserve: 50 timer

Tilgjengelighet: Slutten av oktober 2020
Veiledende pris: 104.600 kroner

Mer informasjon er tilgjengelig på omegawatches.com.


ANNONSE