Leses nå
Omega lanserer Seamaster Planet Ocean Ultra Deep

Omega lanserer Seamaster Planet Ocean Ultra Deep

Seks nye dykkerklokker med 6.000 meters vannresistens.

Siden introduksjonen i 2005 har Planet Ocean representert noen av de mest moderne og teknisk sterk klokkene som har båret Seamaster-navnet på tallskiven.

En av de aller heftigste Planet Ocean-modellene ble laget for den amerikanske investoren og eventyreren Victor Vescovo, som i 2019 satte en ny verdensrekord for dypeste dykk. Bak spakene på mini-ubåten DSV Limiting Factor gjennomførte Vescovo et dykk på 10.934 meter ned i Challengerdypet ved sørenden av Marianergropen.

Ønsker du å lese mer om rekorddykket og klokken? Ta en kikk på undertegnedes artikkel i Finansavisen her.

Seamaster Planet Ocean Ultra Deep Professional. Bilde: Omega

For klokkeinteresserte er det nok mest interessante det som var festet til utsiden av fartøyet – en spesialprodusert Seamaster Planet Ocean Ultra Deep Professional. Til tross for at klokken bestod prøven med glans, forble den en «one-off». Kanskje er det ikke så veldig rart – for markedet for 52 mm store klokker med 28 mm tykkelse er nok heller begrenset.

Videreforedlet produksjonsmodell

I dag har imidlertid Omega sluppet en ny kolleksjon inspirert av den unike dykkerklokken. Seamaster Planet Ocean Ultra Deep er ikke bare et gjensyn med navnet til den spesialproduserte rekordklokken, men byr også på mange av de samme estetiske trekkene.


ANNONSE


Omega Seamaste Planet Ocean Ultra Deep. Bilde: Omega

Størrelsen er fortsatt betydelig, men krympet til 45,5 mm diameter og 18,12 mm tykkelse. Noen smågutt er det definitivt ikke snakk om, men innenfor normalen for det vi kan kalle «store klokker».

Om nye Planet Ocean Ultra Deep ville taklet en ekspedisjon ned i Challengerdypet er heller tvilsomt – i alle fall om vi stoler på den oppgitte vannresistensen. Likevel vil nok mange sperre øynene opp, for modellen tåler langt mer enn typiske 300, 600 eller 1.000 meter. På tallskiven står det nemlig 6.000 meter, som må sies å være helt i særklasse. Til sammenligning er en Rolex Deepsea Sea-Dweller vannresistent til 3.900 meter.

Seamaster Planet Ocean Ultra Deep i titan. Bilde: Omega

I kjent stil har Omega allerede ved lansering vartet opp med flere ulike varianter. Mest tro mot «originalen» er utgaven i titan, som kommer med svart skive av keramisert titan, og karakterstiske blå detaljer. I likhet med inspirasjonskilden fra 2019 har kassen også såkalte «Manta lugs», hvor hornene har integrerte remfester uten behov for baretter. Konseptet er for øvrig ikke helt ulike Tudor Pelagos FXD.

Kassen av titan med «Manta lugs». Bilde: Omega

Øvrige varianter har kasser med ordinære remfester og eksteriør i rustfritt stål, men legeringen er den nye «O-MEGASTEEL». Nøyaktig sammensetning av materialet røper Omega ikke, men sammenlignet med «vanlig» stål lover merket lover bedre motstandsdyktighet mot korrosjon, lysere glans og høyere styrke.

Alle de seks nye referansene har bezel-innlegg av teknisk keramikk, og drives av Omegas selvtrekkende kaliber 8912. Urverket byr på balansefjær av silisium og Co-Axial-gang, og tåler magnetiske felt på opptil 15.000 gauss. Og som de fleste dyrere klokker fra Omega er Planet Ocean Ultra Deep også sertifisert av METAS som «Master Chronometer».

Førsteinntrykk

I en tid hvor mange klokkemerker trekker mot mindre og slankere klokker, fremstår nye Seamaster Planet Ocean Ultra Deep som en overraskende lansering. Spesielt som en mini-kolleksjon på seks referanser, og ikke bare én enkel «halo-klokke for spesielt interesserte.

Seamaster Planet Ocean Ultra Deep i stål. Bilde: Omega

Personlig tror jeg ikke at dette er Planet Ocean-modellene den jevne klokkeentusiast har ventet på. For gjennom mange år har faktisk mye kritkken mot Planet Ocean vært knyttet til størrelsen, og spesielt tykkelsen på kassene.

Samtidig er det vanskelig å ikke måpe litt over de nye modellene, og spesielt utgaven i titan. Har man sansen for store og tøffe klokker (slik som meg), er dette fort både bursdag og julaften på en gang.

Les også...

Bilde: Omega

Fakta og pris

Omega Seamaster Planet Ocean Ultra Deep
215.92.46.21.01.001 (titan)
215.30.46.21.03.001 (stål, blå, lenke)
215.30.46.21.06.001 (stål, orange, lenke)
215.32.46.21.03.001 (stål, blå, gummirem)
215.32.46.21.04.001 (stål, hvit, gummirem)

Diameter: 45,5 mm
Tykkelse: 18,12 mm
Lengde: 51,95 mm (horn til horn)
Kassemateriale: Titan (grad 5) eller rustfritt stål (O-MEGASTEEL)
Urskive: Svart keramisert titan / blå-svart / grå-svart / hvit
Glass: Safirglass
Vannresistens: 6.000 meter
Lenke/rem: Lenke, tekstilrem eller gummirem

Urverk: Omega 8912
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder
Frekvens: 25.200 vph (4 Hz)
Gangreserve: 60 timer

Tilgjengelighet: Sommeren 2022
Veiledende pris: 135.400 kroner (titan) / 127.100 kroner (stål, lenke) / 123.500 kroner (stål, gummirem)

Mer informasjon er tilgjengelig på omegawatches.com.