Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Omega lanserer De Ville Trésor Power Reserve og Small Seconds

Omega lanserer De Ville Trésor Power Reserve og Small Seconds

Omega stepper opp gamet med to lekre dressklokker.

Da Omega introduserte De Ville Trésor i 2014, var det et gjensyn med et gammelt navn fra merkets historie. Modellnavnet «Trésor» dukket for første gang opp i en historisk modell fra 1949, hvor navnet etter sigende var en referanse til «skatten» på innsiden av kassen – Omegas legendariske kaliber 30.

Dagens De Ville Trésor drives av langt mer moderne urverk, og er en voksende kolleksjon av slanke, elegante og til dels retroinspirerte dressklokker. Karakterstikkene er i alle fall gyldige for de rundt tyve referansene med 40 mm kasse, mens de mindre modellene (primært rettet mot kvinner) har et mer moderne og smykke-aktig preg.

De Ville Trésor Power Reserve

De Ville Trésor Power Reserve. Bilde: Omega

For 2021 utvides kolleksjonen med De Ville Trésor Power Reserve. Modellen er basert på det nye kaliber 8935, som er en variant av den spesifikasjonssterke 8900-familien. Vi snakker co-axial-gang, balanse med vekter og spiral av silisium.

Det manuelt opptrekkbare urverket har både små sekunder og indikator for gangreserve, noe som gjør klokken til det mest avanserte medlemmet av Trésor-familien til nå. Gangreserve-komplikasjonen er integrert i verket, i motsetning til den mer lettvinte (og oftest billigere) løsingen med en modul.

Omega kaliber 8935. Bilder: Omega

Designet følger kolleksjonens etablerte språk, med minimalisme, eleganse og et klassisk preg. Urskivens layout er så og si symmetrisk, og har i likhet med safirglasset en buet form som lukter av vintage. Den 40 mm store kassen er utført i 18 karat gult gull, men Omega har signalisert at flere varianter av farger og materialer vil komme.

De Ville Trésor Small Seconds

De Ville Trésor Small Seconds. Bilde: Omega

Parallelt slippes en litt enklere variant uten gangreserveindikator. Følgelig drives klokken av annet urverk, i form av det nye kaliber 8927. Også her er det snakk om en moderne og sofistikert urverk basert på 8900-familien.

Ved lansering fokuserer Omega på versjonen med kasse i «Sedna-gull» (rødt gull) og burgunder urskive. Kanskje ikke spesielt aktuelt for Norge, men flere varianter ventes. Dimensjonene er for øvrig identiske med storebror Trésor Power Reserve.

Førsteinntrykk

De Ville Trésor er en påminnelse om at Omega er noe mer enn «bare» Seamaster og Speedmaster. Med elegant minimalisme og sterke tekniske spesifikasjoner tar Omega opp kampen om kjøperne i en kategori som vanligvis forbindes med andre klokkemerker.

Personlig syns jeg modellene er vakre – men ikke sensasjonelt vakre. Tross luksuriøst materiale får man følelsen av en slags nøkternhet og maskinell perfeksjon, som er positivt eller negativt avhengig av hvem man spør. Tankene trekkes også litt mot nærliggende konkurenter, som Rolex Cellini, og visse dyrere modeller fra Grand Seiko.

De Ville Trésor Power Reserve. Bilde: Omega

Jeg er på ingen måte tvilende til De Ville Trésors kvalitet – hverken reell eller opplevd. Samtidig er det mange fristelser som dukker opp når prisen nærmer seg 200.000 kroner. Her er vi farlig nærme dressklokker fra merker som Vacheron, Lange, Breguet og Patek – noen av dem brukte, andre helt nye. Disse utkonkurrerer kanskje ikke Omega på pur ytelse, men gjør etter min oppfatning rent bord på håndverk og følelser.

I rustfritt stål, med tilsvarende lavere pris, kan imidlertid De Ville Trésor vise seg å bli en svært interessant kandidat for de som er på jakt etter en elegant og minimalistisk dressklokke av høy kvalitet. Lanseringene er også et spennende signal fra Omega, som kan indikere en ambisjon om å kapre øvrige kategorier enn sportsklokker – hvor merket allerede er blant de ledende.

Fakta og pris

Omega De Ville Trésor Power Reserve / De Ville Trésor Small Seconds
435.53.40.22.02.001 / 435.53.40.21.11.002

Diameter: 40 mm
Tykkelse: 10,07 mm
Remfeste: 20 mm
Kassemateriale: Gult gull (Power Reserve) / Rødt Sedna-gull (Small Seconds)
Urskive: Sølvfarget (Power Reserve) / burgunder (Small Seconds)
Glass: Buet safirglass
Vannresistens: 30 m
Rem: Grå lærrem (Power Reserve) / burgunder lærrem (Small Seconds)

Urverk: 8935 (Power Reserve) / 8927 (Small Seconds), Co-Axial Master Chronometer
Type: Mekanisk, manuelt
Funksjoner: Timer, minutter, små sekunder, gangreserve (Power Reserve)
Frekvens: 25.200 vph (3,5 Hz)
Gangreserve: > 72 t (Power Reserve) / 72 t (Small Seconds)

Veiledende pris: 189.800 (Power Reserve) / 183.300 (Small Seconds)

Mer informasjon er tilgjengelig på omegawatches.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!