Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Omega introduserer Seamaster Diver 300M Chronograph

Omega introduserer Seamaster Diver 300M Chronograph

Jon Henrik Haraldsen

Kronograf-utgaven av «James Bond-klokken» er oppdatert.

I fravær av Baselworld avholdt seks av Swatch Groups toppmerker til et «mini-Basel» tidligere denne måneden. Under navnet «Time to Move» inviterte den mektige klokkegruppen til tre intensive dager med fabrikkbesøk og presentasjoner av årets nyheter fra Omega, Jaquet Droz, Glashütte Original, Breguet, Blancpain og Harry Winston. Tidssonen hadde æren av å være én av kun tre skandinaviske medier blant de 200(-ish) deltakerne, og mye snacks fra Sveits vil publiseres i tiden som kommer.

Lanseringen av Omega Seamaster Diver 300M Chronograph har fløyet litt under for mange, men er en viktig klokke som fortjener å trekkes frem. Den nye kronografen er en naturlig følge av fjorårets oppdatering av Seamaster Diver 300M, som er posisjonert som Omega «innstegsdykker». I praksis utgjør Seamaster Diver 300M-serien noen av Omegas mest populære klokker.

Nye Omega Seamaster Diver 300M Chronograph har et ytre som er helt i tråd med designspråket grunnmodellen introduserte i fjor. Det betyr en keramisk urskive med iøynefallende lasergraverte bølger, keramisk bezel, samt datovindu plassert kl. 6. Spesielt for kronograf-utgaven er de nye keramiske knapper, som er utført i samme farge som bezel og urskive.

Apropos farger og materialer – denne gangen har Omega dratt på litt ekstra. I tillegg til stål er kassen tilgjengelig rødt Sedna-gull, stål/Sedna-gull eller stål/gult gull. Stål-utgaven leveres med svart, blå eller grå skive, mens utgavene i stål/Sedna og stål/gult gull kommer med henholdsvis svart eller blå skive. Utgaven i helgull leveres utelukkende med svart skive, og er en skikkelig lekkerbisk.

Seamaster Diver 300M i Sedna-gull og stål/Sedna. (Foto: Omega)

Kassen har en diameter på 44 mm, og oppleves som temmelig røslig. Syns man tykkelsen minner om Omegas Planet Ocean-kronograf er det ikke tilfeldig, for begge drives nå av det samme urverket. Kaliber 9900 (eller 9901 for modeller i helgull) er en videreutvikling av det velkjente kaliber 9300. Urverket er METAS-sertifisert, og her dermed status som «Master Chronometer». Teknisk representerer et betydelig steg opp fra forgjengerne.

Leveringen av Omega Seamaster Diver 300M Chronograph forventes å starte i august, og den veiledende prisen begynner fra 65.600 kroner (stål/gummirem). Mer informasjon er tilgjengelig på Omegas nettsted, omegawatches.com.

Spesifikasjoner:

  • Modell: Omega Seamaster Diver 300M Chronograph.
  • Det ytre: Kasse i rødt Sedna-gull, stål/Sedna, stål/gult gull eller stål – 44 mm diameter – keramisk urskive – keramisk bezel – safirglass foran og i baklokk – heliumsventil – vannresistent 300 meter – lenke eller gummirem.
  • Det indre: Omega kaliber 9900/9901 – selvopptrekkende, 60 timer gangreserve – 28.800 vph (4 Hertz) – METAS-sertifisert – co-axial-gang, spiral av silisium – antimagnetisk 15.000 gauss.
  • Pris: Fra 65.600 kroner.

Støtte Tidssonen.no?
Tidssonen tror ikke på betalingsmurer, men på frivillig støtte fra de som har glede av nettstedet. Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her.