Leses nå
Nomos Glashütte lanserer Ahoi Neomatik 38 Date

Nomos Glashütte lanserer Ahoi Neomatik 38 Date

  • To ferske fargevarianter i en ny 38,5 x 9,9 millimeter stor urkasse.
  • Selskapets eget og selvtrekkende DUW 6101 på innsiden.
  • Priser fra 3.520 euro – med estimert tilgjengelighet fra september.

Våre venner hos Nomos Glashütte er blant klokkemerkene som oftest spør om tilbakemeldinger og råd om hva vi mener er viktige ingredienser for å treffe et norsk publikum. Den tyske klokkebyens største produsent (regnet i antall enheter) er i så måte fortsatt blant de mest jordnære – og lytter velvillig når vi løfter frem at vanntetthet er viktig for norske entusiaster.

Nyhetene har fått skivenavnene «Sky» og «Sand».

Det var derfor en fornøyd representant som kunne dele siste nytt fra Ahoi-familien med meg for noen dager siden, da han presenterte en sniktitt på dagens nye lanseringer. To utgaver av Ahoi som byr på både nye farger, ny størrelse på urkassen og hvor hval-logoen på baksiden avslører en vanntetthet som bør passe godt til norske preferanser.

«Sky and sand»

For å starte med Ahoi som familie legger denne seg mot den sportslige enden av skalaen, i det minste internt hos Nomos. Sammen med Tangente Sport og Club-modellene betyr det en litt mer robust urkasse, som er bygget for å tåle hverdagsaktiviteter som inkluderer vann.

Sammenlignet med Club-familien er Ahoi nærmere de klassiske penklokkene fra samme selskap, men byr samtidig på en god fusjon mellom det elegante og det sporty. Legg spesielt merke til de rette kantene og det litt industrielle uttrykket på hornfestene og kronebeskytterne, som hjelper klokken å passe like godt til en litt røff natorem som til en elegant lærrem.


ANNONSE


Frem til nå har Ahoi vært tilgjengelig i utgaver på henholdsvis 40,3 millimeter (med eller uten dato), eller i den mindre 36,3 millimeter som kun har vært tilgjengelig uten datovisning. Nye Ahoi Neomatik 38 Date plasserer seg derfor som en mellomstørrelse til de eksisterende, med en reell kassestørrelse oppgitt til 38,5 x 9,9 millimeter, som Nomos trolig håper skal treffe godt til begge kjønn.

Begge utgavene byr på lakkerte tallskiver, men med en røffere effekt på «Sand».

Ved lansering byr selskapet på to ulike fargevarianter, som begge leveres i en kasse av rustfritt stål. Disse bærer navnene Sky (lyseblå) og Sand (sandfarget) og fargen er ton i ton for datovisningen. Legg også merke til at den sandfargede har tall og tekst i mørk grønn farge.

Klokkene leveres på matchende tekstilremmer som er oppgitt å tåle vann og være hurtigtørkende. Stållenke vil også være en mulighet, for de som foretrekker det.

Vendt rundt legger man merke til hval-graveringen på kassesiden, som utover å også være passende til Norge, indikerer at klokkene har en oppgitt vannresistens til 20 ATM (200 meter).

Vanntett til 20 ATM.

Nomos har i tillegg valgt å ta med seg en detalj fra Club Sport-modellene, ved at en rød varselring på opptrekksakselen indikerer at kronen ikke er skrudd skikkelig inn.

DUW 6101

For første gang har Nomos med seg sitt eget selvtrekkende og datovisende DUW 6101 i en kasse av denne størrelsen. Skal vi tro selskapet selv var det en liten utfordring og finne plass, men med noen justeringer kom man i mål.

DUW 6101 er det første Neomatik-verket med en dato, hvor datoringen er plassert helt i ytterkant – og datovisningen byr i tillegg på muligheten for å stilles frem og tilbake, helt uten fare for å skade mekanikken.

DUW 6101 er et vakkert skue.

Utover en gangreserve på 42 timer byr DUW 6101 på velkjent flott finish, hvor blå skruer, rhodiumbelagte broer, «Glashütte ribbing» og «Nomos-perlage» bare er noen av høydepunktene.

For Ahoi Neomatik date 38 finnes valget mellom lukket baklokk eller innsyn gjennom baklokk med safir, hvor sistnevnte legger seg 300 euro over. Det er kanskje litt sure penger, men det er på urverkssiden Nomos skiller seg kanskje mest ut fra mange av konkurrentene i samme prisklasse, så å kunne beskue herligheten hører definitivt hjemme.

Førsteinntrykk

Mange av modellene fra Nomos kan fort virke litt vel minimalistiske og skjøre for hverdagsbruk i det røffe nord, men den tyske produsenten har definitivt utvidet kolleksjonen med mer robuste alternativer de siste årene. Det gjelder så absolutt også Ahoi, som føyer seg inn i rekken av utgivelser som bør kunne tåle stort sett alle utfordringer på strak arm, samtidig som selskapets meget gjenkjennelige bauhaus-design beholdes.

Selv om Ahoi presenteres som en penere klokke enn f.eks. Club, finner jeg at det skarpe designet, paret med den medfølgende eller en annen kul rem, fort kan sende den inn som en av de røffere kandidatene i kolleksjonen. Med sandfarget skive og grå rem betyr det en klokke som definitivt ikke hører hjemme bare til pent.

Ta med i beregningen at du får med det velrenommerte DUW 6101 og vanntetthet til 200 meter, samt en kasse som fort kan være helt perfekt med sine 38,5 millimeter, så har du en klar kandidat til ny Norges-favoritt.


ANNONSE