Leses nå
Møt nye Orion 33 gold og Orion 38 silver fra NOMOS Glashütte

Møt nye Orion 33 gold og Orion 38 silver fra NOMOS Glashütte

To lekre feststemte klokker for jul, høytid og hverdagsliv.

Årets beste harde pakker er tilgjengelige fra NOMOS Glashütte. Nye Orion 33 gold og Orion 38 silver er to klassiske mekaniske klokker, med en elegant estetikk som tilfører enhver anledning et preg av glamour. Et diskré nikk til «de glade 20-årene» – og kanskje akkurat det vi trenger nå, mens vi venter på en retur til en mer åpen verden.

NOMOS Glashütte Orion 33 gold og Orion 38 silver.

Moderne tradisjonalist

Designet er moderne, men likevel tydelig forankret i de tradisjonelle egenskapene som forbindes med Glashütte og tysk urproduksjon. Vi sikter ikke til det minimalistiske designet fra de seneste årene, men snarere klokker laget slik aspirerende mesterurmakere gjorde det ved den tyske urmakerskolen i Glashütte. Klokker med urkasser av sølv og håndpolerte urskiver med indekser påført med stødige fingre.

De nye Orion-modellene er tilgjengelige i to forskjellige men like fullt diskré størrelser. Som navnet tilsier har Orion 33 gold en diameter på 33 mm, mens tykkelsen er på slanke 8,5 mm. For Orion 38 silver er målene 38 mm og 8,9 mm. Begge de to variantene er utført med kasser i polert rustfritt stål, med ripesikkert buet safirglass og 30 meters vannresistens.

Den minste modellen byr på en varm gulltonet urskive, som utstråler klassisk femininitet. Lekker alene, men også en perfekt følgesvenn for andre smykker. Den større sølvfargede søskenmodellen er omhyggelig designet for menn – men også for kvinner. Kanskje en klokke for par, som deler av livets goder.

Urskivene er polerte og galvaniserte, samt belagt med henholdsvis gull eller sølv. De fasetterte indeksene matcher de slanke viserne, og er utført i sølv- eller gullfarget finish. Designet er harmonisk, balansert og symmetrisk – slik NOMOS Glashütte har blitt kjent for.

Mekanisk urverk

Orion bygger på tyske urmakertradisjoner som strekker seg 175 år tilbake i tid. Begge de to modellene drives av det egenproduserte kaliber Alpha, med manuelt opptrekk og opptil 43 timers gangreserve. Alpha regnes som NOMOS’ første urverk, og er fortsatt merkets mest brukte kaliber.

Kaliber Alpha bygges «in-house» av NOMOS Glashütte.

Urverket har en klassisk 3/4-konstruksjon, med synlig kronhjul, sperrhjul og sperrhake. Den omfattende dekorasjonen inkluderer blant annet verkplate med NOMOS-perlage, rhodinerte klober med Glashütte-striper og blankpolerte kanter, Glashütte-sunburst på de synlige hjulene, blånerte skruer og rhodinerte flater. Nivået av finish forbindes av mange med klokker i langt høyere prisklasser, og for kjennere er stilen umiskjennelig Glashütte.

Et navn, en viktig dato eller kanskje et personlig motto? Valget for inngravering er ditt.

Det billedskjønne urverket kan nytes gjennom safirglasset i baklokket, mens kanten rundt er klarggjort som lerret for en egenvalgt gravering. Med 65 individuelle tegn til rådighet kan hvert eneste klokke gjøres unikt, og hver eksemplar kan fortelle en egen personlig historie.

Veiledende priser er 15.530 kroner for Orion 33 gold, og 21.620 kroner for Orion 38 silver. Modellene er tilgjengelige nå på nomos-glashuette.com, eller finn din nærmeste autoriserte forhandler her.

Annonsørinnhold produsert i samarbeid med NOMOS Glashütte.