Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Møt Oris Big Crown Bronze Pointer Date

Møt Oris Big Crown Bronze Pointer Date

Oris presenterer signaturmodellen i ny versjon med en unik urskive av bronse.

Oris har lange tradisjoner knyttet til piloter og luftfart. Omkring seks år etter etableringen i 1904, produserte det sveitsiske merket klokker for piloter. I 1917 ble den første profesjonelle pilotklokken fra Oris introdusert – en særegen modell som bare kunne justeres når en knapp ved kronen ble aktivert. Klokken ble forøvrig gjenskapt som en limited edition i jubileumsåret 2017.

I 1938 introduserte Oris pilotklokken som senere skulle bli kjent som «Big Crown Pointer Date». Klokken hadde en ekstra stor krone, som enkelt kunne justeres av piloter – selv med hanskene på. Urskiven var omgitt av et taktilt «fluted» bezel, mens store arabiske tall sikret overlegen lesbarhet. Datoen ble angitt av en egen viser («pointer date»). Designet kan kort og godt oppsummeres som enkelt, logisk og høyst funksjonelt.

Nye Oris Big Crown Bronze Pointer Date.

Oris Big Crown Bronze Pointer Date viderefører den stolte arven, og er noe mer enn bare summen av delene. Mer 80 år etter den historiske forgjengerens debut, er modellen raffinert med nye materialer og tekniske forbedringer. Likevel formidles fortsatt Oris’ tidløse pionerånd og kompromissløs kvalitet.

Big Crown Bronze Pointer Date har en 40 mm kasse av bronse som symboliserer merkets industrielle røtter, og vil over tid utvikle en unik patina som reflekterer eierens livsstil og bruksmønster. For første gang kombineres kassen med en spesiell urskive av massiv bronse, som er kjemisk behandlet og påført en matt transparent lakk. Det gir hvert eksemplar en helt unik finisj.

Historien om den opprinnelige Big Crown Pointer Date hadde en sentral rolle i beslutningen om å gjenoppbygge Oris etter kvartskrisen 70-tallet. Oris’ ledelse innså at klokken hadde en historie, mening og emosjonell verdi ingen batteridrevet kvartsklokke kunne konkurrere med. For det Hölstein-baserte merket ble den et symbol på gjenopplivningen av den tradisjonelle sveitsiske klokkeindustrien.

Vendes nye Big Crown Bronze Pointer Date rundt, gir glasset i baklokket uhindret innsyn til klokkens mekaniske indre. Her jobber det selvopptrekkende kaliber 754, med en gangreserve på 38 timer. Blikket møter også Oris’ karakteristiske Red Rotor™. Den røde rotoren symboliserer merkets filosofi om å produsere sveitsiske mekaniske klokker av høy kvalitet, med funksjoner tilpasset den virkelige verden, til tilgjengelige priser.

Oris Big Crown Bronze Pointer Date leveres på en brun lærrem av gemse, med en matchende spenne i bronse. Modellen blir tilgjengelig hos Oris’ norske autoriserte forhandlere nå i desember, og har en veiledende pris på 19.300 kroner.