Leses nå
Møt Longines Master Collection 190th Anniversary

Møt Longines Master Collection 190th Anniversary

Longines feirer 190 år gamle urmakertradisjoner med en ny serie klokker.

Tradisjoner oppstår ikke over natten, men skapes gjennom generasjoner. Fra lommeur til armbåndsur, via kvartskrisen og den mekaniske klokkens gjenoppblomstring, har Longines videreført arven og håndverket frem til i dag.

Longines Master Collection 190th Anniversary.

Nå markeres 190-årsjubileet til Longines med tre nye og eksklusive klokker. Trioen er en del av merkets Master Collection, som siden den opprinnelige lanseringen i 2005 har representert de lange urmakertradisjonene som utgjør fundamentet for den sveitsiske produsenten.

Longines Master Collection 190th Anniversary kommer i rustfritt stål eller gull, hvor de to variantene gult eller rødt gull er begrenset til 190 eksemplarer på verdensbasis. Tre eksepsjonelle jubileumsklokker hvor håndverk er satt i høysetet.

Estetisk byr trioen på en moderne tolkning av klassisk eleganse, preget av et omhyggelig detaljfokus. Tallskiven har en sølvfarget, grå eller antrasittfarget finish, som er henholdsvis sandblåst, børstet eller kornet. Samtlige av de tre har inngraverte arabiske tall, som er et svært sjeldent syn i denne klassen.

Longines byr også på et gjensyn med merkets historiske logo fra 1925, som pryder øvre del av tallskiven. Den raffinerte estetikken styrkes av de tre delikate viserne, som er blånert for varianten i stål, eller i matchende gullfarge for de øvrige to.

Kassen har et klassisk uttrykk med myke linjer og buede horn, som bidrar til høy bærekomfort. Med en diameter på 40 mm er størrelsen helt i tråd med moderne dressklokker, og tykkelsen på 9,35 mm gir en slank og elegant profil.

På håndleddet glir klokken uanstrengt under skjortemansjetten, og en luksuriøs antrasittgrå «soft touch» alligatorrem med spenne i stål eller gull er prikken over i-en.

Til tross for det slanke designet huser klokken et selvtrekkende mekanisk urverk, som er produsert eksklusivt for Longines av søsterselskapet ETA. Kaliber L888.5 er utstyrt med en antimagnetisk balansefjær av silisium, og har et svingetall på 25.200 halvsvingninger per time. Gangreserven er på 72 timer, og holder gjennom hele helgen selv om den blir liggende i ro.

Longines kaliber L888.5.

Estetisk er kaliber L888.5 et vakkert skue gjennom glasset i baklokket. Rotoren er inngravert med Longines’ historiske logo og dekorert med Côte de Genève. Resten av urverket har en børstet eller blankpolert finish, hvor klobene byr på klassisk perlage.

Longines Master Collection 190th Anniversary i rustfritt stål har en veiledende pris på 25.100 kroner. Variantene i 18 karat rødt eller gult gull har en veiledende pris på 126.000 kroner, og begrenset til 190 nummererte eksemplarer i hver utførelse.

Se mer informasjon og finn din nærmeste autoriserte forhandler på longines.com.