Leses nå
Møt Longines Conquest Heritage Central Power Reserve

Møt Longines Conquest Heritage Central Power Reserve

70-årsjubileet til Longines Conquest feires med en unik modell med historisk arv.

Da Longines Conquest ble lansert i 1954, var kolleksjonen merkets første til å bli varemerkeregistrert ved det sveitsiske føderale patentkontoret i Bern. Conquest var kommet for å bli, og gjennom årene har kolleksjonen representert Longines’ rolle som innovatør og klasseleder.

I 1959 ble kolleksjonen utvidet med Conquest ref. 9028 – en modell som med rette kan beskrives som en skjult perle i merkets rike historiske arkiv, og som bød på en særegen tolkning av gangreserve-komplikasjonen.

Fra arkivet: Longines Conquest ref. 9028.

Indikatorer for gangreserve eksisterte lenge før klokkene skulle sitte på håndleddet. Breguet utviklet den første gangreserve-komplikasjonen for armbåndsur i 1933, men komplikasjonen dukket ikke opp i serieproduserte klokker før på slutten av 1940-tallet.

Conquest ref. 9028 var ikke bare blant de tidligste klokkene med indikator for gangreserve, men representerte også en særegen tolkning av komplikasjonen. I motsetning til en disk i eget vindu eller retrograd viser, hadde Longines utviklet en indikator med to roterende disker plassert i sentrum av tallskiven.

Videreforedlet vintage

I anledning 70-årsjubileet for Conquest-kolleksjonen presenterer Longines en nytolkning av den gamle kultklassikeren. Flere av de karakteristiske trekkene fra ref. 9028 er gjenskapt, hvor datovinduet kl. 12 og den sentrale gangreserve-komplikasjonen er mest iøynefallende.

Conquest Heritage Central Power Reserve er likevel ingen blåkopi av originalen. Longines har videreforedlet designet etter alle kunstens regler, og skapt en klokke med egen identitet – som reflekterer vår samtid på utsiden og innsiden.

Kassen av rustfritt stål har et raffinert uttrykk, hvor blankpolerte flater brytes opp av børstede elementer. Diameteren er økt til 38 millimeter, og proporsjonene er omhyggelig justert. Tykkelsen er på 12,35 mm. Safirglasset har en buet form hinter om vintage, mens glasset i baklokket gir innsyn til urverket.

Unik komplikasjon

Den aller første Conquest-modellen ble drevet av et selvtrekkende mekanisk urverk, og 70 år senere holdes tradisjonen vedlike. Kaliber L896.5 er et moderne urverk med opptil 72 timers gangreserve og automatisk opptrekk. Urverket produseres eksklusivt for Longines av søskenselskapet ETA, og er flott dekorert i tradisjonell stil.

Hovedattraksjonen finner man likevel på skivesiden, og den spesielle indikatoren for gangreserve. Etter hvert som urverket går tomt for kraft, roterer den indre disken med klokken til markøren peker på «0» på den ytre disken. Når hovedfjæren så trekkes via rotoren eller kronen, roterer den ytre disken med klokken, til «64» står ovenfor markøren.

Hovedfjæren er nå fullt trukket, men trekker man videre vil begge diskene rotere samlet i retning med klokken. Mekanismen gir et håndfast bevis på at gangreserven er full – og ikke minst en mulighet til å sette sitt personlige preg på tallskiven.

Longines kaliber L896.5 i aksjon.

Elegant trio

I tråd med den historiske forgjengeren kommer Conquest Heritage Central Power Reserve med en klassisk champagne-farget tallskive, som oser av tidløs eleganse. Men Longines tilbyr også varianter med svart eller antrasitt-farget skive, som resulterer i et langt mer moderne uttrykk.

Uavhengig av finish har tallskivene påførte indekser, som i likhet med de skyskraper-formede viserne er dekket med selvlysende Super-LumiNova.

Conquest Heritage Central Power Reserve leveres med svart eller grå lærrem av alligator, og en spenne av rustfritt stål i ny design, som deles med søsknene i Conquest Heritage-familien.

Veiledende pris for Longines Conquest Heritage Central Power Reserve er 49.750 kroner, og klokkene er tilgjengelig hos autoriserte forhandlere av Longines nå. Finn din nærmeste forhandler her.

Longines Conquest – 70 år med innovasjon og eleganse

1954

Longines Conquest ref. 9001

Første Conquest-modell, og første Longines med beskyttet navn. Selvtrekkende kaliber 19AS, 35 mm kasse og baklokk med medaljong i emalje.

1959

Longines Conquest ref. 9028

Første armbåndsur med sentral gangreserve-indikator på to disker. Selvtrekkende kaliber 292, 35 mm kasse.

1984

Longines Conquest VHP ref. 4952

Første Longines med VHP (Very High Precision) kvartsverk. Kaliber 276 V.H.P. har et avvik på +/- 1 minutt over 5 år.

2014

Longines Conquest Heritage

En relansering som markerte 60-årsjubileet for Conquest-kolleksjonen. Selvtrekkende kaliber 633.5, 35 mm kasse.