Leses nå
Møt den nye Casio G-SHOCK GM-B2100

Møt den nye Casio G-SHOCK GM-B2100

Den populære modellen er oppgradert med ny teknologi og et ytre av rustfritt stål.

Da Casio introduserte G-SHOCK GA-2100 i 2019, fikk mange gamle og nye fans av det japanske merket en ny favoritt. Designet var tydelig inspirert av filosofien til den første G-SHOCK-modellen fra 1983, men bød på reduserte dimensjoner og et mer minimalistisk uttrykk. En moderne G-SHOCK med både analog og digital tidsvisning, som sjarmerte klokkeinteresserte over hele verden.

Full Metal G-SHOCK

Nå begynner et nytt kapittel for den populære 2100-serien. Og det er neppe noen overdrivelse å hevde at den nye G-SHOCK GM-B2100 er klokken mange har ventet på.

Som en del av Casios voksende «Full Metal»-familie er den velkjente modellen oppgradert med et eksteriør av børstet og polert rustfritt stål. Kvaliteten er fortsatt vaskeekte G-SHOCK, og hver klokke lages ved Casios high-end produksjonslinje på fabrikken i Yamagata, rundt 40 mil nord for Tokyo.

GM-B2100 har en støtabsorberende indre konstruksjon av resin og Carbon Core Guard karbon-kompositt, som beskytter den analog-digitale modulen mot støt. Til tross for dette er kassen bare 12,8 mm tykk, og er dermed den tynneste G-SHOCK-modellen i metall til dags dato.

Bredden (målt fra øre til øre på kassen) er 44,4 mm, men den åttekantede bezelen og fraværet av tradisjonell krone bidrar til en mindre opplevd størrelse enn hva tallene skulle tilsi. Med den nye integrerte lenken ligger forholdene til rette for høy bærekomfort på de fleste håndledd.

Teknologisk løft

Tallskiven har et moderne uttrykk med tredimensjonale elementer og raffinerte detaljer. Layouten reflekterer den nye Module 5691, som byr på både kjente og nye funksjoner. I tillegg til ordinær tidvisning og kalender (nå med mulighet for norsk datoformat), er klokken utstyrt med praktiske funksjoner som verdenstid, stoppeklokke, nedtelling og alarmer.

På plass er også Tough Solar solcelle-lading, som eliminerer behovet for jevnlig skifte av batteri. En smart strømsparings-funksjon bidrar også til lang batteritid når klokken ikke er i bruk.

Ved hjelp av Bluetooth og appen Casio Watches (til Android og iOS) åpnes en liten verden av nyttige og underholdende ekstrafunksjoner. Manuell eller automatisk tidsjustering (fire ganger daglig) sørger for at klokken alltid går presis, og verdenstid-funksjonen utvider listen av byer til rundt 300.

Les også...

Time & Place sørger for enkelt loggføring av dato, tid og posisjon, mens Reminder påminner brukeren om viktige begivenheter. Phone Finder lar deg lokalisere din mobiltelefon ved hjelp av et knappetrykk på klokken.

Ved lansering slippes den nye G-SHOCK-modellen i tre ulike utførelser: GM-B2100D-1AER i stål, GM-B2100BD-1AER i svart IP-behandlet stål, og GM-B2100GD-5AER i kobberfarget IP-belagt stål. Veiledende pris starter på 7.599 kroner for versjonen i stål, mens de to IP-behandlede variantene er priset til 8.199 kroner.

G-SHOCK GM-B2100 forventes tilgjengelig hos Casios norske autoriserte forhandlere i løpet av uke 35.