Leses nå
Møt Baume & Mercier Clifton Baumatic Day Date Moon Phase

Møt Baume & Mercier Clifton Baumatic Day Date Moon Phase

Tidløs eleganse med et moderne og eksklusivt indre.

Siden etableringen i 1830 har Baume & Mercier videreforedlet sin ekspertise innen produksjon av klokker. Det sveitsiske selskapet ble tidlig kjent som en velrenommert établisseur, som mestret kunsten å designe, utvikle, montere og kvalitetssikre klokker til en klasseledende standard. Fra hovedkvarteret i Genève til fabrikken i Les Brenets, videreføres idag tradisjonen med å skape sveitsiske klokker av høy kvalitet.

Accept only perfection, only manufacture watches of the highest quality.

Lanseringen av Clifton Baumatic i 2018 ble starten på et nytt kapittel for det ærverdige merket. Kolleksjonen markerte introduksjonen av Baume & Merciers første «in-house» urverk, som er en kulminasjon av merkets konstante søken etter bedre presisjon, driftsikkerhet og ytelse. Baumatic er et eksklusivt urverk for Baume & Mercier, men er utviklet og produsert i samarbeid med det anerkjente søsterselskapet ValFleurier – også kjent for sitt samarbeid med søstermerkene IWC og Panerai.

Baume & Mercier Baumatic BM14.

Baumatic er et moderne selvtrekkende mekaniske urverk, med fem dagers gangreserve, kronometrisk presisjon, tradisjonell finisj, gode antimagnetiske egenskaper og et serviceintervall på hele syv år. Med høy kvalitet, reelle tekniske fremskritt og et tilgjengelig prisnivå, har Baume & Mercier skapt klokker som slår over sin vektklasse.

Clifton Baumatic Day Date Moon Phase

Årets nye Clifton Baumatic Day Date Moon Phase er en øvelse i avslappet eleganse, og fremstår som et av kolleksjonens høydepunkter. Kassen av rustfritt stål eller rødt gull måler 42 i diameter, hvor de korte remfestene sørger for høy bærekomfort på alle størrelser håndledd. Fasongen er en vellykket kombinasjon av klassiske og moderne trekk, med en raffinert miks av polerte og børstede flater. Både fronten og baklokket har ripesikkert safirglass, mens vannresistensen er på 5 ATM (∼50 meter).

Kassen utgjør en perfekt ramme for den unike lakkerte urskiven med gråtonet finisj. Blikket trekkes umiddelbart mot underskiven for datovisning, hvor den mørkeblå månefasen med sotet glass stjeler oppmerksomheten. På motsatt del av urskiven sørger dagsvisningen for symmetri og balanse.

Teknisk leveres dag-, dato- og månefase-komplikasjonene av et selvtrekkende Baumatic BM14-1975A C2. Kaliberet er basert på samme plattform som øvrige Baumatic, med fem dagers gangreserve og en frekvens på 28.800 halvsvingninger per time (4 Hz). Urverket tilfredstiller både hodet og øynene, og er dekorert med tradisjonell Côtes de Genève, perlage og sandblåsing – samt en særegen rotor med åpent skjelettert design.

Estetisk kan ekstra funksjoner ofte gå på bekostning av lesbarhet, eleganse og harmoni. Med Clifton Baumatic Day Date Moon Phase har Baume & Mercier derimot lykkes i å skape en klokke med «små komplikasjoner», hvor ingen elementer føles overflødige. Helheten utgjør en luksuriøs og raffinert klokke, som er allsidig nok til både hverdagsbruk og festlige anledninger.

Clifton Baumatic Day Date Moon Phase i rustfritt stål har en veiledende pris på 49.270 kroner. I rødt gull er den veiledende prisen 136.355 kroner.

Kolleksjonen byr også på flere attraktive modeller og varianter – inkludert Clifton Baumatic Date og Clifton Baumatic Moon Phase Date, med veiledende priser fra henholdsvis 32.090 og 45.265 kroner.

Se hele Clifton Baumatic-kolleksjonen og finn din nærmeste autoriserte forhandler av Baume & Mercier på baumatic.no.