Leses nå
Micromilspec lanserer Hercules

Micromilspec lanserer Hercules

Micromilspec varter opp med en egen modell for det sivile markedet.

Både i omsetning og antall er Micromilspec trolig Norges største klokkemerke. Tross et firesifret produksjonstall er det likevel mange entusiaster som ennå ikke har håndtert armbåndsurene med egne hender.

Årsaken er enkel. Helt siden oppstart har Micromilspec spesialisert seg på å levere skreddersydde klokker til militære enheter og «first responders», hvor spesielt inviterte har fått anledning til å forhåndsbestille og personalisere sin egen klokke.

Riktignok finnes det unntak – som den unike klokken merket produserte for Erling Haaland, og som gründerne fortalte historien bak i en egen episode av Klokkelandslaget.

Militærklokke i sivil versjon

I disse dager pågår forhåndssalget av modellen Hercules, som er utviklet av Micromilspec i samarbeid med 335 skvadron – det norske Luftforsvarets transportflyskvadron. Ikke overraskende tilbys klokken til skvadronens medlemmer, men alt er ikke helt som før.


ANNONSE


Parallelt med den militære versjonen har Micromilspec laget en egen sivil versjon, hvor tilknytning til 335 skvadron ikke er påkrevd for kjøp. Faktisk trenger man ikke engang et norsk pass, for salget er åpent for hele verden.

Begge modellene bygger på samme plattform, med 42 mm kasse av PVD-behandlet rustfritt stål. Fra remfeste til remfeste er målet 50,3 mm, mens tykkelsen er oppgitt til 12 mm. Urverket er et selvtrekkende Sellita SW200-1, som har en enkel og industriell utførelse uten noe ekstra dilldall.

Inspirert av Hercules

I følge Micromilspec er designet inspirert av estetikken og funksjonaliteten i cockpiten til C-130J – transportflyet Hercules som klokken hedrer. Uttrykket er beskrevet som et «mekanisk HUD-display», noe som langt på vei gir mening.

Tallskiven er tydelig inspirert av flyinstrumenter, og er tilført dybde med flere nivåer. Denne tredimensjonaliteten styrkes ytterligere av safirglasset, som er påført en grønn ramme. Sammen med de grønne elementene på skiven er inspirasjonen fra HUD-display tydelig.

Glasset og skiven er også hvor den sivile versjonen skiller seg fra den militære. Sistnevnte har en silhuett av Hercules på skiven, samt teksten «335 SQN» i glasset. Sivilversjonen må klare seg uten flymaskin og referanse til skvadronen, men har til gjengjeld fått alternativ tekst.

Begge versjonene av Hercules-klokken har en énveis roterbar bezel, som er utstyrt med en 12-timers skala. Micromilspec kaller det en «zulu time bezel», og påpeker at ringen kan brukes til å spore en ekstra tidssone ute på oppdrag.

Unik personalisering

Tradisjonen tro kan Hercules tilpasses eieren med en personlig inngravering på baklokket. Micromilspec lar kjøperen utfolde seg over 30 tegn, og tipser samtidig om at navn, personlig motto, datoer eller andre milepæler kan være en god start.

Hercules i sivil drakt.

Prismessig starter den sivile utgaven av Hercules på 1.500 amerikanske dollar, som inkluderer frakt og moms. I følge Micromilspec skyldes prisingen i dollar at klokken tilbys internasjonalt. Forhåndsbestillingen er åpen nå på egen side, og leveringen er satt til andre kvartal av 2024.

På samme nettside opplyses det om at kun 100 «slots» er tilgjengelige, men i følge Micromilspec må dette ikke forveksles med en limited edition. Snarere er det snakk om første batch av klokken, som er tiltenkt å bli et fast innslag i merkets kolleksjon.

Faktisk vil Hercules også kunne kjøpes (og snart prøves) hos Urmaker Christensen i Oslo og Otteren Gullsmed & Urmaker i Stavanger. De tradisjonsrike klokkebutikkene har status som Micromilspecs to første autoriserte forhandlere her til lands, og skal på sikt kunne tilby et utvalg av merkets modeller.


ANNONSE