Leses nå
Maurice Lacroix reintroduserer Pontos S Diver

Maurice Lacroix reintroduserer Pontos S Diver

Maurice Lacroix avduker en ny generasjon av dykkerklokken fra 2013.

I år er det ti år siden Pontos S Diver ble presentert av Maurice Lacroix. Med sterke spesifikasjoner og en sympatisk pris, var dykkermodellen et populært innslag i merkets kolleksjon – i alle fall for klokkeentusiaster. For noen år siden, da suksessen til Aikon var et faktum, valgte imidlertid Maurice Lacroix å stanse produksjonen av tøffingen.

Pontos S Diver returnerer

Nå bringes imidlertid Pontos S Diver tilbake. Ikke i identisk form, men som en videreforedlet andre generasjon med flere tidsriktige og kommersielt fornuftige endringer.

Nye Pontos S Diver. Bilde: Maurice Lacroix

Kassen har fått et nettere design, hvor diameteren er redusert fra 43 til 42 mm. Samtidig har kassen gjennomgått en slankekur, hvor tykkelser er ned fra 15 til 12 mm. Endringen av målene virker kanskje triviell, men forskjellen fra første generasjon er både synlig med øynene og følbar på håndleddet.

Profesjonell input

På papiret er nye Pontos S Diver er «bare» vannresistent til 300 meter, mot forgjengerens 600 meter. Maurice Lacroix har også droppet heliumventilen – men disse egenskapene representerte nok i utgangspunktet mer gimmick enn reell nytte.


ANNONSE


Lidija Lijic og Pontos S Diver i sitt rette element. Bilde: Maurice Lacroix

I følge Maurice Lacroix er nye Pontos S Diver utviklet med innspill fra den kroatiske fridykkeren og merkeambassadøren Lidija Lijic, som både er verdensmester og innehaver av flere verdensrekorder under vann. At klokken holder for henne bør være forsikring nok for de fleste om at Pontos S Diver vil overleve noen økter med deskdiving og plask i oppvarmet basseng.

Velkjent design

Tross visse forskjeller er uttrykket likevel umiskjennelig Pontos S Diver. Stilen er moderne, men tydelig inspirert av gamle kompressor-modeller fra 60-tallet. Ved hjelp av den ekstra kronen styres den interne bezelen, som omgir tallskivens indre del med indekser og minuttskala.

Urverket er et automatisk ML115, som er et Sellita SW200-1 a med 38 timers gangreserve. Et tilsvarende urverk satt også i forgjengeren, og igjen er mekanikken skjult bak et heldekkende baklokk.

Tre varianter

Ved lansering slippes Pontos S Diver i to basisvarianter, som kombinerer rustfritt stål med hvit eller svart teksturert tallskive. I tillegg presenteres en spesialmodell i bronse med mørkeblå teksturert skive, som er begrenset til 500 eksemplarer.

Pontos S Diver i bronse. Bilde: Maurice Lacroix

Denne gangen er Maurice Lacroix ekstra generøse med remmene, og leverer stålvariantene av Pontos S Diver med to gummiremmer og én tekstilrem i pakken. Spesialmodellen i bronse kommer med blå lærrem og blå gummirem.

I følge Maurice Lacroix ventes Pontos S Diver hos norske forhandlere i juni, og veiledende pris er satt til 23.990 for de to stålvariantene, mens bronsemodellen er priset til 29.990 kroner.

Valgmulighetene blir mange med ekstra remmer i esken. Bilde: Maurice Lacroix

ANNONSE