Leses nå
Tett på Maurice Lacroix Pontos S Diver

Tett på Maurice Lacroix Pontos S Diver

Dykkerklokken fra Maurice Lacroix er en seriøs utfordrer i mellomklassen.

Sportsur – og nærmere bestemt dykkerur – er en kategori innenfor klokker som har vist seg svært populær blant norske kjøpere.

Det er kanskje ikke så rart: Urene tåler både vær og vind, har som oftest svært robust konstruksjon og kan (i alle fall om man følger James Bonds eksempel) brukes både til jobb, fritid og fest.

Omegas Seamaster-kolleksjon og Rolex’ Submariner- og Sea-dweller-varianter er for klassikere å regne, men det finnes også mye spennende i lavere prisklasser.

Sveitsiske Maurice Lacroix har gjort mye rett de siste årene – blant annet med de svært moderne Pontos Decentrique-modellene som er noen av undertegnedes favoritter.


ANNONSE


Maurice Lacroix Pontos S Diver som ble introdusert i 2013 er derimot i en helt annen kategori. Her snakker vi en skikkelig vintagainspirert og sporty modell med svært respektable spesifikasjoner.

Visuelt er modellen tydelig inspirert av det klassiske super compressor-designet som kanskje er aller mest kjent fra nært ikoniske 60-tallsmodeller som Jaeger-LeCoultre Memovox Polaris og IWC Aquatimer.

Med heliumventil og moderne dimensjoner (43 mm diameter) er det imidlertid ingen tvil om at dette er et ur av nyere dato.

Selve urkassen er i stål og skiven er beskyttet bak en svakt buet safirkrystall med dobbel AR-behandling. Overflatene er en miks av både polerte og børstede flater, noe som gir forseggjort helhetsinntrykk. Baklokket er av den tradisjonelle lukkede typen, og uret oppgitt vanntett til hele 600 meter.

Uret leveres enten på stållenke eller med en NATO-aktig skinnrem. Lenken føles svært tight og solid, og den integrerte dykkerforlengingen på låsen gjør at klokken kan enkelte kan benyttes i kombinasjon med våt- eller tørrdrakt.

wDSCF5277

Den karakteristiske indre dykkerringen roteres ved å skru opp kronen som er plassert kl. 2 på urkassen. Funksjonsmessig er denne ringen identisk med mer ordinære ytre bezelringer – dvs. den gir i praksis brukeren anledning til enkel tidtagning.

Urverket er et selvtrekkende mekanisk ML115, som er basert på et Sellita SW200. Sellita-verket er nært identisk med det velkjente ETA 2824-2. Ikke noe akkurat noe fyrverkeri av et urverk, men en svært robust og velprøvd arbeidshest som legger forholdene til rette for presis gange, lave servicekostnader og et problemfritt eierskap.

Så langt er det ingen tvil om at Pontos S Diver leverer en solid totalpakke, og med en listepris på rundt 20.000 kroner (avhengig av lenke/rem) leverer Maurice Lacroix en svært konkurransedyktig kombinasjon av et vellykket vintageinspirert design og høy kvalitet.


ANNONSE


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.