Leses nå
Maurice Lacroix Pontos S Supercharged

Maurice Lacroix Pontos S Supercharged


Lik Tidssonen.no på Facebook og hold deg oppdatert på siste nytt fra urenes verden!

En av 2000-tallets mest fremtredende klokketrender har vært urenes vekst i fysiske dimensjoner – «bigger is better» – men post finanskrisen har dette fokuset roet seg betraktelig.

Mye tyder allikevel på at de store urene er her for å bli, og de fleste etablerte sveitsiske produsenter av sportsur har i dag en stor tøffing i sin kolleksjon.

Den nye Maurice Lacroix Pontos S Supercharged er med sine 48 millimeter nettopp en slik modell.

Modellen kommer i to ulike varianter som begge har et svært gjennomført sporty tema – urkasse i stål med iøyenfallende røde detaljer eller antrasittfarget PVD med gule detaljer.


ANNONSE


Den gule utgaven har en stålkasse belagt med PVD, mens den røde har urkasse i børstet og polert stål.
Den gule utgaven har en stålkasse belagt med PVD, mens den røde har urkasse i børstet og polert stål.

Spesifikasjonsmessig innfrir Pontos S Supercharged sitt sporty ytre med riperesistant safirkrystall, solid baklokk, samt en vannresistans på 200 meter.

Urverket er et selvetrekkende mekanisk kaliber ML140, som er en modifisert utgave av det store og nokså nye ETA Valgranges A07 med en diameter på rett i overkant av 37 millimeter.

Det velkjente ETA 7750 har til sammenligning en diameter rett i underkant av 30 millimeter, og den store størrelsen til kaliber ML140 er en vesentlig faktor for at designet fremstår som balansert.

Urskiven har en fin dybde med appliserte indekser og hevede sekund- og kronograftellere («sub-dials»), og innslaget av farge på visere, skiven, kronografknapp og stiklinger på den perforerte kalveskinnsremmen gir en svært dramatisk effekt.

Les også...

Ofte har størrelsen en tendens til å gå på bekostning av følelsen av raffinement, men med høyt detaljfokus har Maurice Lacroix designet en modell som føles både svært gjennomtenkt og påkostet.

Til tross for at undertegnede generelt er noe skeptisk til store klokker, er det umulig å ikke la seg fascinere av dette beistet av en sportskronograf.

Pressebilde av Pontos S Supercharged
Pressebilde av Pontos S Supercharged

Noen spesifikasjoner:

  • Urverk: Selvtrekkende mekanisk kaliber ML140 (modifisert ETA Valgranges A07), 28.800 vph, 46 timer gangreserve, kronograf.
  • Urkasse: Stål eller stål/antrasitt PVD, 48 millimeter diameter, antirefleksbehandlet safirkrystall, solid baklokk, vannresistant 200 meter.
  • Rem: Perforert og gummiert svart kalveskinnsrem med røde eller gule stiklinger og matchende klassisk spenne.

Norsk veilledende pris er kr. 34.950.

Les mer: www.mauricelacroix.com


ANNONSE


View Comments (43)

Leave a Reply

Your email address will not be published.