Leses nå
Maurice Lacroix Masterpiece Gravity

Maurice Lacroix Masterpiece Gravity

For Maurice Lacroix Masterpiece Gravity er ikke bare et av Baselworld 2014s vakreste ur, men samtidig også et av de mest innovative.

Det splitter ny manufaktururverket ML230 – Maurice Lacroixs 13. in-house verk i rekken – er unikt gjennom utstrakt bruk av silisium-komponenter (balance staff, pallet lever, pallet staff, escapement wheel og escapement wheel pinion). Silisium er selvsmørende og opptil 3 ganger lettere enn stål, og i praksis betyr dette lavere friksjon og mindre slitasje på urverkets mest vitale deler.


ANNONSE


Frekvensen er det relativt sett lave 18,000 vph (2,5 Hertz), som gjennom Maurice Lacroixs testing har vist seg å være den ideelle frekvensen for det silisium-spekkede urverket fremfor mer tradisjonelle (høyere) frekvenser. Videre er urverket selvtrekkende og har en gangreserve på 50 timer.

Kaliber ML230 er konstruert etter en filosofi om å minimere antall deler for å skape et renere design og økt driftsikkerhet, og urverket består derfor «bare» av 188 deler.

Masterpiece Gravity blir lansert i to ulike utførelser – Classic og Contemporary. Felles for variantene er en 43 millimeter urkasse i stål, safirkrystall i front og baklokk, samt vannresistans inntil 50 meter.

Classic byr på en hvit urskive med romanske numeraler og blånerte visere. De rhodinerte broene i front er dekorert med klassisk Clou de Paris, og uret kommer på en brun krokodillerem med foldespenne.

Contemporary har en antrasittfarget PVD-behandlet urkasse og en hvit urskive med appliserte batongformede indekser. Broene foran er såkalt «black gold»-behandlede og er dekorert med Grand colimaçon. Remmen er en sort krokodillerem med foldespenne.

Modellen er begrenset til 250 utgaver per variant, og prisen vil ligge på 89.950 norske kroner gjennom autorisert forhandler.


ANNONSE


View Comments (25)

Leave a Reply

Your email address will not be published.