Leses nå
Maurice Lacroix lanserer Aikon Limited Edition Vikings

Maurice Lacroix lanserer Aikon Limited Edition Vikings

«Norsk» kvarts-kronograf i samarbeid med volleyballspillerne Anders Mol og Christian Sørum.

Mye tyder på at Maurice Lacroix er i tilbake i gammel stormform. En av årsakene er lanseringen av Aikon Automatic i 2018, som med en ikke ubetydelig ytre likhet med et visst populært ikon fra Audemars Piguet, har gitt det tidligere litt forglemmelige merket en ny vår.

Aikon ble imidlertid introdusert allerede i 2016, men da som en ren kvarts-kolleksjon. Det er kronografen fra denne kolleksjonen som nå har vært utgangspunktet for en ny og overraskende limited edition med en norsk link.

Aikon Quartz Chronograph – Limited Edition Vikings

Aikon Quartz Chronograph – Limited Edition Vikings. Bilde: Maurice Lacroix

Nei, fargevalget er ikke tilfeldig. Aikon «Vikings» er en «norsk» klokke, designet i samarbeid med de profesjonelle sandvolleyballspillerne Anders Mol og Christian Sørum. De to nordmennene har vært ambassadører for Maurice Lacroix siden slutten av 2019, og inngår i merket «ML Crew». Navnet på klokken er direkte inspirert av herrenes lag, Beachvolley Vikings.

Christian Sørum og Anders Mol. Bilde: Maurice Lacroix

I følge Maurice Lacroix var ideen å lage en klokke som var lett og robust nok til å brukes under konkurranser. Ikke overraskende falt valget på en klokke med kvartsurverk. Basisen for spesialutgaven er den 44 mm store Aikon Quartz Chronograph i rustfritt stål, som i motsetning til de mekaniske utgavene ligger nærmere den angivelige inspirasjonskilden bak Aikon-designet – 1990-tallets Maurice Lacroix Calypso.


ANNONSE


Det ville vært nærliggende å tenke at Aikon «Vikings» kunne vært laget eksklusivt for det norske markedet, men antallet tyder på noe annet. Modellen er tilgjengelig i hele 250 eksemplarer, som i utgangspunktet skal selges over hele verden.

Førsteinntrykk

Aikon «Vikings» er definitivt en type klokke som vekker følelser. Da klokken dukket opp i sosiale medier tidligere denne uken, mottok jeg flere tips fra venner og bekjente. Bilder av klokken, som stort sett ble etterfulgt av leende eller sjokkert smiley.

Etter å ha håndtert en rekke Aikon-klokker, inkludert standardutgaven av denne røde, hvite og blå versjonen, føler jeg meg trygg på at den opplevde kvaliteten er god. Relativt til prisklassen har nettopp høy opplevd kvalitet vært en av Aikon-modellenes store styrker.

Den norske fargepaletten oppleves som frisk og passende for de to idrettsutøverne som har medvirket i designet, men for alle andre er nok Aikon «Vikings» en klokke for et spesielt interessert mindretall. Men det er nok også Maurice Lacroix klar over.

Bilde: Maurice Lacroix

Fakta og pris

Maurice Lacroix Aikon Quartz Chronograph – Limited Edition Vikings
AI1018-SS001-530-6

Diameter: 44 mm
Tykkelse: 11 mm
Kassemateriale: Rustfritt stål
Urskive: Rød, hvit og blå
Glass: Safirglass
Vannresistens: 100 m
Rem: Rød, hvit og blå gummirem

Urverk: Sveitsisk (produsent ikke oppgitt)
Type: Batteridrevet kvartsurverk
Funksjoner: Timer, minutter, små sekunder, dato, kronograf

Tilgjengelighet: 250 eksemplarer
Veiledende pris: 13.990 kroner

Mer informasjon er tilgjengelig på mauricelacroix.com.


ANNONSE