Leses nå
LVMH Watch Week: Høydepunkter fra Bulgari

LVMH Watch Week: Høydepunkter fra Bulgari

Bulgari gir flere valgmuligheter i Octo-kolleksjonen.

I likhet med ifjor har de LVMH-eide merkene Bulgari, Hublot og Zenith klinket til med en egen klokkemesse i januar. Naturlig nok er årets utgave av LVMH Watch Week primært en digital affære, hvor merkene presenterer sine nyheter via egne nettsider og sosiale medier.

Bulgari har de seneste årene satset tungt på å kommunisere posisjonen som et vertikalt integrert manufaktur – på godt norsk et klokkemerke som på egenhånd er kapabelt til å utvikle og produsere fullstendige klokker. Spesielt Octo-kolleksjonen har funnet veien til mange entusiasters hjerter, og for 2021 fortsetter Bulgari med den vinnende formelen.

Octo Roma Carillon Tourbillon er et heftig stykke haute horlogerie forbeholdt de med ekstra dype lommer. Fraværet av «Finissimo» i navnet indikerer at modellen ikke er blant Octo-familiens tynneste klokker – men dette er det absolutt en gyldig grunn for.

Octo Roma Carillon Tourbillon. Bilde: Bulgari.

Den avanserte nykommeren fra Bulgari er basert på det nye og egenproduserte kaliber BVL428, som kombinerer konvensjonell tidsvisning med tourbillon og minute repeater. Sistnevnte byr på Westminster klokkeslag via tre hammere og tre gonger. Octo Roma Carillon har en 44 mm kasse av titan og er begrenset til kun 15 eksemplarer med en veiledende stykkpris på 259.000 amerikanske dollar.

Octo Finissimo S Chronograph GMT er nok en nyhet som er langt mer aktuell for det norske markedet. Kort og godt er det snakk om en stålutgave av den slanke Octo Finissimo Chronograph GMT i titan, som ble introdusert for snart to år siden.

Octo Finissimo S Chronograph GMT. Bilde: Bulgari.

Stålversjonen har blitt utstyrt med en blå urskive med sølvfargede underskiver, og er ikke like nett som sitt søsken av lett titan (som er verdens tynneste kronograf). Diameteren har økt fra 42 til 43 mm, mens tykkelsen er opp fra 6,9 til 8,75 mm. Likevel er det snakk om en svært tynn klokke, og fortsatt drives klokken av det 3,3 mm slanke kaliber BVL 318. Klokken ventes hos forhandlerne til sommeren, og den veiledende prisen er 17.000 euro.

Ikke like tynn som utgaven av titan – men fortsatt svært slank. Bilde: Bulgari.

Octo Finissimo S med stålfarget urskive er ingen oppsiktsvekkende lansering, men gir flere valgmuligheter til kjøpere av Bulgaris slankeste Octo i stål. Foruten urskiven er modellen identisk med tidligere lanserte Octo Finissimo i stål, som ble introdusert rundt samme tid i fjor.

Mange entusiaster er ikke fremmede for å tanken om at Octo Finissimo er et mulig fremtidig ikon, og allerede nå et spennende alternativ til typiske sporty luksusklokker som Nautilus, Royal Oak og Overseas. Med en veiledende pris på 12.300 euro er Bulgaris kandidat definitivt den mest tilgjengelige, og nyheten med stålfarget urskive forventes leveringsklar i mai.