Leses nå
Verdt å lese: Louis Vuitton Tambour

Verdt å lese: Louis Vuitton Tambour

En bilderik beretning om Louis Vuittons mest kjente klokke og oppbyggingen av et manufaktur.

Jeg har få meninger om veskene, skoene og klærne. Men når det gjelder klokkene kan jeg med sikkerhet si at Louis Vuitton fortjener mer oppmerksomhet enn de får. I tillegg til å varte opp med flere originale design, har merket teknisk ekspertise og ressurser mange nok er misunnelige på.

Urmaker Michel Navas i aksjon. Bilde: Louis Vuitton

Jeg sikter selvfølgelig til Le Fabrique Du Temps, som har vært en del av Louis Vuitton siden 2011. Selskapet ble opprinnelig startet av mesterurmakerne Michel Navas og Enrico Barbasini, som sammen med Matthias Buttet stod bak urverkspesialisten BNB Concept.

«Louis Vuitton Tambour»

Louis Vuitton Tambour (2022). Bilde: Louis Vuitton

Ekspertisen, håndverket og fagkunnskapen til herrene Navas og Barbasini er blant ingrediensene i boken Louis Vuitton Tambour, som ble utgitt i slutten av november i fjor. Boken markerer 20-årsjubileet til den første Tambour (den El Primero-drevne LV277), men er samtidig en feiring av to tiår med Louis Vuittons satsing på «skikkelige» klokker.

Gjennom 265 sider og over 350 illustrasjoner tar forfatteren Fabienne Reybaud oss med fra Paris til Genève, gjennom utviklingen av Tambour og på innsiden av Le Fabrique du Temps. Siste del av boken er dedikert til utvalgte Tambour-modeller som er lansert frem til i dag.


ANNONSE


Tambour LV227. Bilde: Louis Vuitton

Reybaud er ingen turist innen urmakeri, men var redaktør for klokker og smykker i den franske avisen Le Figaro i 25 år. Hun står også bak titler som «Watches: The Ultimate Guide» (Assouline, 2010) og «Rolex: The Impossible Collection» (Assouiline, 2018). Forståelsen for klokker skinner gjennom, samtidig som språk og innhold oppleves som tilgjengelig.

Tambour Curve Tourbillon Volant. Bilde: Louis Vuitton

Et friskt pust

I utgangspunktet er nok ikke Louis Vuitton Tambour selvskreven på entusiastenes leseliste, men den fortjener likevel en plass. Spesielt i en tid hvor en håndfull merker stikker av med mesteparten av oppmerksomheten, er boken et fascinerende innblikk i en produsent de færreste kjenner godt fra før.

Louis Vuitton Tambour er utgitt av Thames & Hudson og er både tilgjengelig hos Louis Vuittons egne butikker, samt utvalgte bokhandlere. Internasjonal veiledende pris er satt til 125 USD / 125 GBP.


ANNONSE