Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Louis Erard lanserer Le Régulateur – designet av Alain Silberstein

Louis Erard lanserer Le Régulateur – designet av Alain Silberstein

Jon Henrik Haraldsen

En fargerik overraskelse fra helt uventet hold.

Har du ikke hørt om Louis Erard, er du sannsynligvis ikke alene. Det sveitsiske merket ble etablert i 1929, men var befant seg lenge i klokkeindustriens kulisser som en underleverandør. I 2003, med nye eiere, startet en målrettet innsats med å få merkevaren Louis Erard opp og frem. Å si at de lykkes vil kanskje være en overdrivelse, men nå ser det ut til å skje ting for den urprodusenten i Jura.

Denne ukens lansering av Le Régulateur, er et overraskende byks fra det vanligvis litt anonyme Louis Erard. Bak det ukonvensjonelle designet ligger et uventet samarbeid med den sveitsiske klokkedesigneren Alain Silberstein. Det har forsåvidt vært litt stille fra Silberstein de seneste årene (hans eget merke ble avviklet i 2012), men klokkeentusiaster med noen år i gamet er nok godt kjent med hans fargerike og delvis Bauhaus-inspirerte design. Visstnok er det industriprofilen Manuel Emch som har oversett prosjektet – en herre som tidligere har vært med på å gjenopplive Swatch Groups Jaquet Droz, og som inntil 2017 var CEO for Romain Jerome (nå markedsført som «RJ Watches»).

Louis Erard x Alain Silberstein Le Régulateur. (Foto: Louis Erard)

Le Régulateur er en leken klokke med mye sjarm og «Silbersteinhet». Spesielt med svart urskive (klokken kommer også i hvitt), kommer fargene og designet virkelig til sin rett. At valget falt på en regulator – altså en klokke med sentralisert minuttviser, men timer og sekunder på egne underskiver – er ikke tilfeldig, for regulatorer har lenge hatt en viktig plass i Louis Erards kolleksjon. Helt konkret er den nye spesialmodellen basert på merkets klassiske Excellence Regulator.

På innsiden av klokken sitter et ETA Peseux 7001, utstyrt med Louis Erards RE9 regulator-modul. I mine øyne et mer interessant valg enn de mer typiske arbeidshestene fra ETA, men samtidig et forholdsvis lite urverk som er langt unna å fylle ut den 40 mm store kassen.

ETA Peseux 7001. (Foto: Louis Erard)

Louis Erard x Alain Silberstein Le Régulateur har fått en konkurransedyktig pris på henholdsvis 2.800 (stål/hvit skive) og 2.900 (PVD/svart skive) sveitsiske franc. Hver variant blir tilgjengelig i 178 eksemplarer av hver, og forventes klare til levering mot slutten av denne måneden.

Mer informasjon er tilgjengelig på montres-louiserard.ch.

Fakta og pris

Modell: Louis Erard Le Régulateur
Diameter: 40 mm
Materiale: Stål eller PVD-belagt stål
Vannresistens: 50 m

Urverk: ETA Peseux 7001 med Louis Erard RE9 modul
Type: Mekanisk, manuelt opptrekkbart
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder og gangreserve
Frekvens: 21.600 vph (3 Hertz)
Gangreserve: 42 timer

Rem: Kalveskinn

Veiledende pris: 2.800 sveitsiske franc (hvit), 2.900 sveitsiske franc (svart)
Tilgjengelighet: Forventet levering i oktober 2019

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!