Leses nå
Longines lanserer Silver Arrow

Longines lanserer Silver Arrow

Longines byr på et gjensyn med en sjelden 50-tallsmodell.

Relanseringer av egne historiske modeller er noe Longines kan. Ikke bare har merket fra Saint-Imier et usedvanlig rikt arkiv å velge fra, men Longines har også bevist gang på gang at neovintage er noe de mestrer.

Nå puster Longines nytt liv i en modell med røtter i 1950-tallet. Silver Arrow ble opprinnelig introdusert i 1956, oppkalt etter de legendariske Silberpfeile fra Mercedes-Benz og Auto Union. Emblemet til kolleksjonen var imidlertid et supersonisk fly i ferd på en stjernehimmel. Det handlet med andre ord mest om å fange en tidsånd, snarere enn å være en hyllest til tysk motorsport.

Longines Silver Arrow (2021)

Longines Silver Arrow. Bilde: Longines

Årets relansering av Silver Arrow er ingen eksakt kopi av 50-tallets originalutgave, men Longines har lagt seg svært tett opp mot det opprinnelige designet. Den mest fremtredende forskjellen er økningen i størrelse, fra periodetypiske 34 mm til 38,5 mm. Ikke overraskende er også akrylglasset erstattet med et vintage-inspirert buet safirglass.

Høyst forventet er også endringen av urverk, hvor det manuelle kaliber 23ZS har blitt erstattet med et selvtrekkende L888.5. Verket er også kjent som ETA A31.L11, og er et Longines-eksklusivt kaliber med balansefjær av silisium og en gangreserve på rundt 72 timer. Fritt innsyn til mekanikken har imidlertid Silver Arrow ikke, for Longines har gått for et heldekkende baklokk med det tidligere nevnte historiske emblemet for kolleksjonen.

Resten av klokken fremstår imidlertid som svært tro mot originalen. Det inkluderer urskiven med de karakteristiske rillede indeksene, sverdviserne og kronen. Kassen bærer noe preg av å være «beefet» opp, men fanger likevel mye av uttrykket med de lange remfestene og myke formene.

Førsteinntrykk

Det er ikke første gangen Longines børster støv av gamle Silver Arrow. For rundt 10 år siden presenterte merket en relansert utgave, men hvor detaljnivået ikke matcher dagens variant.

Nye Silver Arrow fremstår som et betydelig mer vellykket gjensyn med Longines’ historisk modell. Her har man gjort en skikkelig jobb i å kopiere de små men viktige detaljene, hvor spesielt den særegne urskiven stikker seg frem. Tidligere har Longines hatt en tendens til å gjøre relanseringene litt for store – i alle fall fra et entusiastperspektiv. Derfor er det spesielt hyggelig å observere diameteren på «kun» 38,5 mm.

Longines Silver Arrow har mer karakter enn en typisk enkel dressklokke, et solid urverk og en svært konkurransedyktig pris. Kort og godt er det vanskelig å utfordre Longines i denne kategorien klokker – og i mine øyne kommer de mest aktuelle konkurrentene til Silver Arrow fra Longines selv.

Longines Silver Arrow. Bilde: Longines

Fakta og pris

Longines Silver Arrow
L2.834.4.72.2

Diameter: 38,5 mm
Kassemateriale: Rustfritt stål
Urskive: Sølvhvit
Glass: Safirglass
Vannresistens: 30 meter
Rem: Brun lærrem

Urverk: L888.5 (ETA A31.L11)
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder
Frekvens: 25.200 vph (3,5 Hz)
Gangreserve: 72 timer

Tilgjengelighet: Mars/april 2021
Veiledende pris: 20.790 kroner

Mer informasjon er tilgjengelig på longines.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!