Leses nå
Longines lanserer ny Legend Diver

Longines lanserer ny Legend Diver

Entusiastfavoritten til Longines presenteres i 39 mm størrelse.

I en tid hvor modeller oppdateres og kolleksjoner skiftes ut over lav sko er Legend Diver et sjeldent fenomen. Siden lanseringen i 2007 har den 42 mm store dykkermodellen vært en del av katalogen til Longines, og har forblitt i nærmest helt uendret form.

Riktignok har det sveitsiske merket presentert en rekke varianter – inkludert referanser i både helgull og bronse. I 2018 ble også en mindre 36 mm utgave, som i utgangspunktet nok var rettet mot kvinner. Samtidig har Longines vært tro mot proporsjonene og uttrykket til Legend Diver – og dermed også til Longines Super Compressor ref. 7042 fra 1959, som modellen er en moderne gjenskapning av.

En original Longines ref. 7024 fra 1959.

Ny fra bunnen av

Nå introduseres en ny versjon av Legend Diver på 39 mm. Longines har imidlertid ikke bare skalert ned den eksisterende klokken, men har langt på vei skapt modellen på nytt.

Ved første øyekast, og spesielt på bilder, er forskjellene kanskje ikke så åpenbare. I hånden og på håndleddet vil man likevel rask legge merke til flere store og små endringer.


ANNONSE


Mest påfallende er de kortere remfestene, som underbygger de mer kompakte dimensjonene. Også de to kronene har fått et snillere design, som hverken er like skarpe eller utstikkende som hos forgjengerne. Layouten på tallskiven er for det meste uendret, men visersettet har nå større innslag av lume og ny sekundviser.

Blåfargen er helt ny for modellen.

Baklokket har fått et justert design, og motivet av dykkeren er helt endret. Tykkelsen på 12,7 mm er imidlertid videreført fra foregående modell. Safirglass i front og vannresistens på 300 meter er også som før.

Med den nye kassen vil enkelte kanskje hevde at noe av særpreget er vannet ut. Men samtidig som de lange slanke remfestene er en signaturene til Legend Diver (og den historiske forgjengeren), har dette også vært et trekk som utvilsomt har skremt bort kjøpere. Gitt tiden og trenden fremstår endringene som fornuftige – i alle fall fra et kommersielt ståsted.

Gammel eller ny farge

Ved lansering er Legend Diver tilgjengelig med svart eller blå tallskive, hvor sistnevnte representerer en helt nye farge for kolleksjonen. Begge variantene kan leveres på «beads-of-rice»-lenke, som understreker modellens vintage-stil. Alternativt kan den svarte varianten leveres på brun lærrem, mens den blå kommer med matchende natorem-inspirert tekstilrem.

Baklokket har endret design og nytt motiv.

Urverket er det Longines-eksklusive kaliber L888.6, som produseres av søskenselskapet ETA. Kaliber L888 er velkjent vare i Longines’ dyrere klokker, og leveres her i seneste revisjon. Urverket er COSC-sertifisert, har antimagnetisk balansefjær av silisium og en gangreserve på 72 timer.

Utfordrer hegemoniet

I følge Longines’ nordiske pressekontakt presenteres nye Legend Diver som en utvidelse av den eksisterende kolleksjon. Og per dags dato er referansene på 36 og 42 mm bredt tilgjengelig både på merkets egen nettside og ute hos forhandlerne.

Longines Legend Diver i 39 mm på brun lærrem.

Med priser fra 39.300 kroner er imidlertid Legend Diver i 39 mm versjon priset vesentlig høyere enn sine søskenmodeller, hvor tilsvarende starter fra 33.000 kroner. Diskrepansen fremstår som noe underlig, og vil sannsynligvis være midlertidig. Enten ved av at eksisterende referanser gradvis fases ut, eller at versjonene på 36 og 42 mm blir avløst noe frem i tid. Alternativt kan det ikke utelukkes helt at Longines vil justere opp prisene til et mer matchende nivå – selv om fansen utvilsomt vil klage.

Uansett har nye Legend Diver en pris som kan forsvares, og nykommeren seiler opp som en sterk utfordrer til den superpopulære Tudor Black Bay 58 – modellen og merket som de seneste årene har dominert entusiastmarkedet mellom 30.000 og 50.000 kroner.


ANNONSE