Leses nå
Longines lanserer Legend Diver i bronse

Longines lanserer Legend Diver i bronse

Entusiastfavoritten kommer nå med grønn urskive og kasse av bronse.

Legend Diver er et eksempel på at vellykkede klokkedesign aldri går av moten. Modellen har vært en del av kolleksjonen til Longines siden 2007, men oppleves fortsatt som svært aktuell. I tillegg til basismodellen i naturell stål, har det med årene blitt lansert flere ulike varianter av klokken. Samtlige har imidlertid bygget på grunndesignet fra 2007, som i seg selv er sterkt inspirert av en av Longines’ historiske dykkerklokker fra 60-tallet.

Longines Legend Diver i bronse. (Bilde: Longines)

Longines Legend Diver i bronse er en lansering tro mot denne tradisjonen. Kassematerialet er byttet fra rustfritt stål til bronse, mens baklokket er utført i titan. Den velkjente helsvarte urskiven er byttet til en gradert grønn variant – hvor fraværet av datovindu trolig vil glede enkelte entusiaster. Uten dato var nettopp slik Legend Diver ble presentert i 2007.

På innsiden av den 42 mm store kassen tikker det ETA-produserte L888.5. Kaliberet tilhører den nyeste generasjonen urverk fra Longines, og byr på en antimagnetisk spiral av silisium og 64 timers gangreserve. Etter sigende er L888.5 en nær slektning av det mer kjente ETA 2892-A2, som bør legge forholdene til rette for god presisjon og driftsikkerhet. I følge Longines vil dette urverket også rulles ut i de øvrige Legend Diver-variantene.

Førsteinntrykk

Kombinasjonen av bronse og grønt har for lengst etablert seg som en populær «motefarge» – og det er ikke uten grunn. Materialet har en varm fargetone, og vil over tid utvikle en unik patina. Grønn skive er ikke bare et avbrekk fra svart, sølvgrått, hvitt og blått, men er utvilsomt også en god match for bronse.

At Longines følger etter er ingen sensasjon, men gir klokkekjøpere et nytt alternativ for en allerede veletablert modell. Hvorvidt materialet kan rettferdiggjøre prishoppet på rundt 8.500 kroner fra stål til bronse blir det opptil hver enkelt å vurdere. Selv om jeg personlig heller mot «nei», mistenker jeg at det er nok av kjøpere som ser verdien i å ha en individuelt patinert bronsekasse og matchende grønn skive.

På grønn natorem. (Bilde: Longines)

Fakta og pris

Longines Legend Diver
L3.774.1.50.2

Diameter: 42 mm
Kassemateriale: Bronse, titan (baklokk)
Urskive: Gradert grønn
Glass: Safirglass
Vannresistens: 30 bar (300 m)
Rem: Brun lærrem, grønn natorem

Urverk: L888.5 (ETA A31.L11)
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder
Frekvens: 25.200 vph (3,5 Hz)
Gangreserve: 64 timer

Tilgjengelighet: Desember 2020
Veiledende pris: 30.590 kroner

Mer informasjon er tilgjengelig på longines.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!