Leses nå
Laurent Ferrier introduserer Tourbillon Grand Sport

Laurent Ferrier introduserer Tourbillon Grand Sport

Stål, tourbillon og gummi – her er Laurent Ferriers første luksuriøse sportsklokke.

I løpet av 10 år har Laurent Ferrier slått seg opp som en av de gjeveste navnene innen independent watchmaking. Merket er kanskje aller best kjent for sitt puteformede design (Galet Square), og urverk med en skyhøy finisj. Til nå har klokkenes uttrykk vært tydelig retroinspirerte, med en gjennomgående elegant og lett «dressy» estetikk.

Tourbillon Grand Sport representerer en ny retning for det lille sveitsiske merket. I følge Laurent Ferrier er klokken en feiring av to begivenheter: Den ene at det er 40 år siden merkets grunnleggere (Laurent Ferrier og forretningspartneren François Servanin) kjørte sammen under 24-timersløpet i Le Mans. Den andre at det er 10 år siden merket unnfanget sin første tourbillon (vel, mer om dette senere).

Laurent Ferrier Tourbillon Grand Sport. (Foto: Laurent Ferrier)

Fortsatt er designet retroinspirert og elegant, men med et tydelig sporty preg. Det lukter helt klart av 70-tallet, med brungrå urskive og orange Super-LumiNova på visere og indekser. Kassen minner umiddelbart om Galet Square, men ved nærmere ettersyn vil man innse at dette egentlig er en slags illusjon. Faktisk er det bezelet som deler linjer med den puteformede Galet Square, mens mellomkassen tendenserer mot en mer tønneaktig fasong.

Selv om det er en klisjé, går også tankene fort til klokker som Royal Oak, Nautilus og Overseas. Det er imidlertid et stort «men», for inntil videre er designet kun tilgjengelig med et tourbillon-urverk på innsiden. Resultatet er en klokke som som prismessig plasserer klokken utenfor rekkevidde for de fleste, men vi har en mistanke om at dette bare er starten på en hel kolleksjon.

Flott finisj og lekkert design – men kanskje ikke helt in-house(?). (Foto: Laurent Ferrier)

I den offisielle pressemeldingen omtales ikke urverket ved eget navn, men beskrives som «fullstendig utviklet og produsert ved Laurent Ferriers verksted». Det kan oppfattes som en smule uærlig, ettersom urverket etter alt å dømme er Ferriers eksisterende kaliber LF619.01 (eller en variasjon på dette). Dette urverket ble utviklet i samarbeid med La Fabrique du Temps – urverkspesialisten som nå er en del av Louis Vuittons klokkesatsing.

Når det er sagt er det ingenting å utsette på urverket i seg selv. Blant finessene har vi en dobbel balansefjær, som er levert av H. Moser & Cie.’s datterselskap Precision Engineering. Det opprinnelige designet er signert ingen ringere enn Andreas Strehler, og innebærer to identiske spiraler plasser «oppå» hverandre. Den ene fjæren er rotert 180 grader fra den andre, og tanken er at de to fjærene skal utlikne hverandre i forhold til påvirkning fra tyngdekraften.

Estetisk er urverket vakkert, og finisjen later til å holde en svært høy standard. Riktinok er de flotte Genève-stripene fra tidligere utgaver av verket valgt bort til fordel for børstet finisj, men det ser likevel staselig ut. Flere av elementene er åpenbart finisjert for hånd, da formene rett og slett ikke er mulig å finisjere maskinelt. Som helhet er Tourbillon Grand Sport en griselekker klokke, og undertegnede håper dette bare er starten på en større kolleksjon med luksuriøse sportsklokker.

  • Modell: Laurent Ferrier Tourbillon Grand Sport – LCF041.
  • Det ytre: Kasse i rustfritt stål – 44 mm diameter – gråbrun urskive med indekser i hvitt gull – «Assegai»-formede visere i hvitt gull – safirglass i front og baklokk – vannresistent 100 meter – gummirem med foldespenne.
  • Det indre: Kaliber LF619.01 (ikke bekreftet) – manuelt opptrekkbart – 21.600 vph – 80 timer gangreserve – timer, minutter, tourbillon (sekunder) – dobbel balansefjær.
  • Pris: 205.000 amerikanske dollar – 12 eksemplarer.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!