Leses nå
Langepedia lanserer nettside

Langepedia lanserer nettside

Det kanskje beste oppslagsverket om A. Lange & Söhne åpner egen nettside.

Dersom du har en fascinasjon for urmakerkunst på øverste hylle er trolig A. Lange & Söhne et kjent navn. Siden gjenoppstandelsen på starten av 1990-tallet har det tyske merkets horologiske kreasjoner imponert en hel urverden, med moderne ikoner som Lange 1, Zeitwerk og Datograph som synlige beviser på merkets tekniske kompetanse.

Dersom om klokkene allerede har vekket din interesse har du kanskje også funnet veien til instagramkontoen @langepedia – som de siste årene har blitt den kanskje beste guiden til modeller og spesialmodeller fra merkets etter hvert rikholdige katalog.

The Lange Encyclopedia

Som en plattform for (primært) deling av bilder er Instagram ikke spesielt velegnet for lange og utfyllende tekster. Likevel har mannen bak Langepedia – «Alp» – klart å dele mye av sin innsikt og kunnskap via tekst tilhørende hvert bilde. Begrensningene som ligger i plattformen har likevel gjort at det nå er med stor glede at man har tatt steget over i nettsidenes verden – med bildene på Instagram som et solid støtteben.

Skjermdump – Langepedia

Åpningen av nettside åpner for langt mer oversiktlige og søkbare artikler, og allerede ved lansering finner man en rekke kvalitetsartikler publisert. Disse er godt kategorisert, slik at man enkelt man lese seg opp om modellserier og spesialmodeller. Hver artikkel inneholder også forklaringer og plansjer, utover modellbilder. Det gjør det mulig å dykke ned i mekanikken og kanskje øke egen forståelse for det intrikate som foregår på innsiden. Morsomt er det også å se at flere bilder som vår egen Jon Henrik har knipset har funnet veien til nettsiden, som bildet over av den fantastiske Zeitwerk «Luminous».


ANNONSE


Langepedia har ingen offisiell tilknytning til A. Lange & Söhne, men Alp er en kjent skikkelse i entusiastmiljøet rundt merket. En meget kunnskapsrik og samtidig ydmyk og trivelig kar jeg har møtt flere ganger, og som alltid deler villig av sin store innsikt om det tyske manufakturets klokker.

Skjermdump – Langepedia

Det er derfor enkelt å anbefale alle å ta en titt på de nye nettsidene – som jeg forventer vil fortsette å vokse i innhold og dermed befeste posisjonen som selve oppslagsverket å vende seg mot for alt A. Lange & Söhne.

Mer på langepedia.com.


ANNONSE