Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Tett på A. Lange & Söhne 1815 Tourbillon

Tett på A. Lange & Söhne 1815 Tourbillon

A. Lange & Söhne er ikke et manufaktur som ligger på latsiden, og i tillegg til den fantastiske Richard Lange Perpetual Calendar «Terraluna» har merket flere ess i ermet.

Modellen 1815 Tourbillon er manufakturets første ur som kombinerer en avansert tourbillon med sekundstopp og nullstilling («Zero-Reset»). Tourbillonen foretar én rotasjon per minutt, og i kombinasjon med nevnte sekundstopp og nullstilling vil det i teorien være mulig å stille uret innenfor en presisjon på ett sekund.

wDSCF4153-2

Når kronen tekkes ut stopper balansen i tourbillon-buret umiddelbart og sekundviseren gjør et hopp til nullposisjonen (kl. 12) og uret kan dermed sunkroniseres mot referansetid.

Urverket er et mekanisk Lange manufakturverk, calibre L102.1,  med manuelt opptrekk. Platene og broene er i ubehandlet tysk sølv, og finishen er i tråd med ALS sin sedvanlige høye standard – i dette tilfellet med sekundbro gravert for hånd. Verket består av 262 deler, har en gangreserve på 72 timer og en frekvens på 21,600 vph.

wDSCF4802

Modellen lanseres i to utgaver – en ikke-limitert utgave i roségull og den avbildede modellen i platina som er begrenset til 100 eksemplarer.

DSCF4794

Urkassen har en diameter på 39,5 millimeter og en høyde på 11,1 millimeter. Dimensjonene gir uret et diskré uttrykk og vil trolig gjøre seg godt på de aller fleste håndledd. Kombinert med de lett buede hornene sikres høy bærekomfort.

Europeisk listepris er oppgitt til 132.500 Euro for utgaven i gull, mens modellen i platina er priset til 162.500 Euro.

[infobox bg=»gray» color=»black» opacity=»on» subtitle=»Selve Tourbillon-konseptet ble utviklet av fransk-sveitsiske Abraham-Louis Breguet sent på 1700-tallet, etter idé fra den britiske urmakeren John Arnold.

Tanken var å eliminere tyngdekraftens negative innvirkning på urverkets presisjon ved å plassere hemverket («escapement») og balansen i et roterende bur, og på den måten sørge for at hemverket aldri ville stå i én fast posisjon. Dette var i først og fremst en problemstilling som rammet lommeur da disse hadde en tendens til å bli liggende i samme posisjon over tid.

For et moderne armbåndsur har en Tourbillon minimal praktisk nytte men bør ses som et tegn på produsentens kunnskap og utsøkte håndverk.»]Hva er en Tourbillon?[/infobox]

wALS_730_032_FS_a6  wALS_730_025_FS_a6wALS_L102_1_1815_TOUR_RS_a6