Leses nå
Kong Haralds Rolex GMT-Master ref. 1675

Kong Haralds Rolex GMT-Master ref. 1675

Kronprins Harald og Sonja.

Tett på Kong Haralds myteomspunnede klokke.

Mange TSere kjenner trolig til Kong Haralds klokke. At det dreier seg om en Rolex GMT-Master ref. 1675, som gjerne bæres på høyre hånd (av «helsemessige» årsaker), er et tema som kommer opp med jevne mellomrom. Likevel foreligger det lite konkret informasjon om den, og gode nærbilder har mildt sagt vært en mangelvare – frem til nå.

Kong Harald ønsker Hertugen og Hertuginnen av Cambridge velkommen (2018).
Kong Harald ønsker Hertugen og Hertuginnen av Cambridge velkommen (2018). Bilde: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Tidligere denne måneden fikk tyske WristRockers en sjelden mulighet til en liten klokkeprat med Kongen. En slik historie fortjener å bli delt, og WristRockers’ Lars Kehrel stilte velvillig opp da jeg tok kontakt for å høre mer om hendelsen.

Først av alt, kan du fortelle oss litt om hvem og hva WristRockers er?

WristRockers er et team bestående av to personer, Alex og Lars (det er meg). Vi er begge fotografi-nerder, og klokkeentusiaster. For et og et halvt år siden, bestemte vi oss for å kombinere disse to lidenskapene, og begynte å fotografere flere og flere klokker. Nå jobber vi med mer enn 15 forskjellige klokkemerker, og hjelper dem med å skape inspirerende bilder av klokkene deres.


ANNONSE


Hvordan har det seg at dere møtte Kong Harald?

Vi var ved Bodensjøen i to dager, for å ta bilder av den nye «Yacht-Timer Bronze» for Mühle Glashütte. Her var Mühle en av sponsorene for VM i seiling for 8mR-klassen, og den norske Kongen var kaptein på en av båtene. På seilklubben så vi fotballkampen mellom Sverige og England, og både Kongen og mannskapet hans satte seg ned på bordet vårt. Alle sammen var veldig trivelige og avslappede karer.

Kong Haralds godt brukte Rolex GMT-Master ref. 1675.
Kong Haralds godt brukte Rolex GMT-Master ref. 1675. Bilde: WristRockers.

Hvordan spør man egentlig en konge om å få fotografere klokken hans?

Vår oppmerksomhet gikk – naturligvis – rett til Kongens håndledd, hvor vi raskt så en godt brukt GMT-Master ref. 1675. Riktignok var bezelet nærmest ugjenkjennelig, og jeg tipper de seneste dagenes regatta også hadde lagt igjen sine spor. Vi hadde pratet litt med nordmennene om fotballen (de holdt med Sverige), men lurte litt på om vi kunne driste oss til å spørre Kong Harald om klokken hans. Til slutt bare gjorde vi det.

Fortalte Kongen noe spesielt om klokken?

Umiddelbart ble han overrasket over at vi var såpass interesserte i klokken hans, men han syns det hele var artig. Han fortalte at han eid klokken siden 1962, og brukt den mer eller mindre daglig siden den gang. Vi unnlot å grave for mye, av respekt for ham. Men vi fikk tatt et raskt wristshot.

Kongen med sin GMT-Master i Amazonas (2013).
Kongen med hans GMT-Master (på høyre håndledd) i Amazonas (2013). Bilde: Rainforest Foundation Norway / ISA Brazil.

Som klokkeinteressert selv, har du noen tanker om klokken?

Det er utrolig flott å se en klokke være en del av livet til en person så lenge. Kong Harald har utvilsomt opplevd mye opp gjennom årene, og Rolex GMT-Masteren har vært ved hans side i 56 år. «One man – one watch», betyr virkelig noe her. For øvrig er det imponerende å se at GMT-Masteren fortsatt får jobben gjort, etter mer enn et halv århundre.

Som klokkeelskere er det også interessant å se detaljene og diskusjonene som nå har startet rundt klokken. F.eks. hvorfor GMT-viseren ser kortere ut enn hva den kanskje skulle vært. Hvem vet, kanskje også Rolex selv vil bli interesserte i historien rundt denne klokken etter hvert.

WristRockers originale post av Kong Haralds Rolex (og annet klokkesnacks) er å finne på instagram.com/wristrockers.


ANNONSE