Leses nå
Herrelandslaget i fotball

Herrelandslaget i fotball

Mye lekre klokker i Solbakkens landslagstropp.

Med over 20 grader i skyggen og juni på kalenderen nærmer vi oss utvilsomt sommer. Med en korona-pandemi på hell (kryss alle fingre) er det derfor straks duket for sommerglade mennesker med flotte og dyre (og mindre flotte og dyre) klokker i fri dressur over det ganske land. Da tillater vi oss litt agurknytt i armbåndsurets ånd – og hvilket bedre sted å starte enn hos det norske herrelandslaget i fotball.

Landslaget har vært på manges lepper den seneste tiden, og en rask gjennomgang av troppmedlemmens Instagram er derfor på sin plass. Her er det imidlertid store forskjeller. Fra de som knapt har et bilde av seg selv utenfor fotballbanen, til de som knapt har et bilde av seg selv fotballbanen. Med klare forbud mot klokker under kamp er det uansett sistnevnte som er av interesse for oss, og det er spesielt fire spillere som skiller seg ut i positiv(?) forstand.

Aron Dønnum

At mange fotballspillere bruker mye penger på både klær, tilbehør og klokker er knapt noen overraskelse for de fleste. Likevel skapte det et voldsomt rabalder da Vålerengas spisstrio stilte opp i VG og fortalte at de alle hadde handla Rolex, stilsikre som de forklarer å være. Som den eneste av de nevnte tre musketerer fra Vålerenga (og naturlig nok, siden han er eneste av de med norsk pass) er Dønnum også (for første gang) å finne i landslagstroppen til Solbakken.

Både i VG og på hans Instagram ser det ut til at den stilsikre karen fra Eidsvoll har en Rolex Datejust 41 med blå skive og glatt bezel. Det er egentlig et litt overraskende nedtonet valg, når man vet hva som finnes der ute av usjenerte armbåndsur. Allsidig, elegant og tidløs er den uansett.


ANNONSE


Mathias Normann

Lofotværingen Mathias har tatt tilhold i russiske FK Rostov, og basert på hans Instagram har nordlendingen omfavnet den litt flamboyante russiske stilen hva angår både klær, smykker, biler og tilbehør for øvrig.

På Instagram-profilen finner man også flere ulike armbåndsur, med en Audemars Piguet Royal Oak som den kanskje mest fremtredende. Med fare for å trå feil ser det ut til å være en vanlig «Selfwinding» 41 mm i roségull, men som virker å ha fått en «ettermarkedsbehandling» med diamanter på både bezel og store deler av lenken.

Basert på øvrig «juveleri» passer jo diamanter som hånd i hanske, men spesielt stilfullt er det ikke. Da hadde en ren variant i roségull eller en original «frosted gold»-variant vist langt mer klokkeklasse, spør du en annen nordlending (les: meg). Men det gjør ikke Normann og lever nok veldig godt med det.

En pyntet Royal Oak er dog ikke det eneste Normann har i klokkeboksen, for hans profil viser også en lekker Rolex Daytona 116518LN i gult gull med Oysterflex. Det får tommel opp, selv om hvittgull-varianten hadde kledd hårsveisen bedre.

Erling Braut Haaland

Et av verdens heteste fotballnavn er utvilsomt jærbuen Haaland. Også han har måttet tåle litt (mye) vennskapelige stikk for antrekk på tur til Formel 1 i Monaco, og dertil høy partyfaktor i forkant av landslagssamlingen. «Brauten» har også vært gjenstand for klokkenyheter i rikspressen, både da VG omtalte at en egen variant fra Micromilspec var på vei og når Dagbladet spotta hans Audemars Piguet.

Det usjenerte antrekket skal jeg ikke uttale meg om, men ombord på privatflyet rocker Haaland det som utvilsomt er en Rolex i helgull. Bildet gjør det litt vanskelig å tolke nøyaktig modell, men basert på «etterretningsinformasjon» det dreier seg trolig om en GMT-Master II i helgull (rootbeer).

Det kaaan også være den elegante «John Mayer Daytona» som vises bedre frem på bildet under. Som kjent fikk modellen – med sin karakteristiske grønne skive – en real oppsving da den amerikanske musikeren omtalte den i rosende ordelag i en episode av «Talking Watches» hos HODINKEE.

Haaland har også andre kreasjoner i boksen, herunder den allerede omtalte Audemars Piguet Royal Oak Double Balance Wheel Openworked. En rå klokke, som vi også tidligere har sett på armen til golfstjernen Viktor Hovland.

Joshua King

Selv om godeste Johsua King har måttet melde forfall til de to kampene, fortjener han oppmerksomhet rundt mange av klokkene han har i samlingen. På Instagram er godeste King (også) hyppig sett med en Apple Watch rundt håndleddet, men den målfarlige hovedstadsgutten har også langt flottere saker i klokkeboksen enn elektronikk fra Cupertino. Frafallet fra landslagssamlingen gjør at han blir som en «supersub» å regne, men målt i ren klokkesamling lever han for alvor opp til navnet – King.

Om man starter litt tilbake i tid, nærmere bestemt august 2016, finner man at landslagsspissen rocket en Audemars Piguet Royal Oak Offshore, mens han signerte ny kontrakt med Bournemouth. Nevnte Offshore-serie tilbyr litt ekstra heft på håndleddet, sammenlignet med sin velkjente lillebror, og King virker å ha gått for en med klassiske fargetoner med innslag av grått og sort.

Noen hopp fremover i tid gir oss det om ser ut til å være en «Richard Mille RM 61-01 Yohan Blake Limited Edition Monochrome». Det er en mekanisk gladsak fra eksentriske RM som kom i 50 eksemplarer tilbake i 2015. Som samarbeidsklokke med en av verdens raskeste sprintere er den både ultralett og robust – med en lovnad om å takle 5000G på strak arm.

I samlingen finner vi også et par godbiter fra Patek Philippe. Det er henholdsvis en Aquanaut Chronograph 5968A i stål med oransje gummirem, samt et som later å være en Nautilus 5980 i roségull. Begge både ettertraktede, flotte og dyre kronografer fra kanskje verdens mest prestisjetunge merke. Well played King. Well played.


ANNONSE