Leses nå
Jean-Claude Biver starter eget klokkemerke

Jean-Claude Biver starter eget klokkemerke

De første klokkene skal forlate verkstedet innen september 2023.

Snart fire år har gått siden Jean-Claude Biver gikk over i pensjonistenes rekker, og fratrådte stillingen som President for klokkedivisjonen til LVMH. I løpet av fire tiår var Biver mannen som gjenopplivet Blancpain, moderniserte markedsføringen hos Omega og revitaliserte Hublot. Kanskje er det ikke så rart at mange regner ham som den viktigste gjenlevende profilen i den moderne sveitsiske klokkeindustrien.

Til tross for bruddet med klokkeverdenen på det profesjonelle plan, har Bivers private interesse for klokker ikke avtatt. Og fredag morgen forrige uke, røpet bransjelegenden en nyhet som fikk mange entusiaster til å sperre øynene opp.

Bilde: «(5) The charismatic Mr Jean-Claude Biver» (CC BY 2.0) av Attila Mexico

«Jeg skal lansere et meget eksklusivt nytt klokkemerke», delte Biver i samtale med radiovert Antoine Droux, på luften i det sveitsiske radioprogrammet RTS Médialogues. Biver beskrev merket som et «lite, lidenskapelig og svært eksklusivt familiemerke», tiltenkt å bære hans eget navn, «JC Biver».

«Navnet mitt er legitimt, kredibelt og kjent. Det høres kanskje litt pretensiøst ut, men det er tross alt fruktene av over femti års arbeid i klokkeindustrien».


ANNONSE


Til den sveitsiske dagsavisen Le Temps utdypte Biver videre rundt planene om tre ut av pensjonisttilværelsen:

«Faktum er at jeg klokkeentusiast, og kan man pensjonere en lidenskap? Man kan pensjonere seg fra en stilling og fra et yrke, men lidenskapen dør ikke. I den første måneden som pensjonist kan man puste lettet ut, og få med seg alle tingene man ikke hadde tid til før. Men brått oppstår kløen etter å gjøre noe nytt».

Nøyaktig når vi kan forvente å se de første klokkene røpes ikke, men i følge Biver skal klokkene ikke forlate hans verksted senere enn September 2023. Noen debut på Watches & Wonders 2022 blir det altså ikke, og det fremstår også som noe uklart hvorvidt klokkene blir tilgjengelig utenfor Bivers egen familie og nettverk.

Vi venter uansett i spenning.

Hele intervjuet (på fransk) med Jean-Claude Biver er tilgjengelig i sin helhet hos RTS her.


ANNONSE